Camouflagetherapie

Camouflagetherapie

Kleurafwijkingen en littekens op zichtbare delen van het lichaam kunnen soms ongewenst de aandacht trekken en daarmee gevoelens van schaamte en onzekerheid veroorzaken. De huidtherapeut helpt je om deze cosmetische ontsieringen professioneel te camoufleren.

Voor welke kleurafwijkingen?

Alle soorten kleurafwijkingen in de huid kunnen met camouflageproducten minder zichtbaar gemaakt worden. De meest voorkomende huidaandoeningen waarbij camouflagetherapie met succes wordt toegepast:

Hyperpigmentatie: pigmentstoornissen waarbij er te veel pigment in de huid aanwezig is.

 • Littekens
 • Pigmentvlekken
 • Zwangerschapsmasker/melasma

Hypopigmentatie: pigmentstoornissen waarbij er te weinig pigment in de huid aanwezig is.

 • Littekens
 • Vitiligo

Vaatafwijkingen: huidaandoeningen waarbij een rode verkleuring zichtbaar is.

 • Wijnvlekken/naevus flammeus
 • Rosacea
 • Couperose/teleangiëctastieën
 • Spataderen

Brandwonden / tatoeages

Ook in het geval van minder opvallende huidskleurverschillen of een onrustige huid, bijvoorbeeld veroorzaakt door acne, kun je baat hebben bij een goede camouflagecrème.

Voor informatie over de symptomen en het ontstaan van deze aandoeningen kun je onze pagina’s over pigmentstoornissen, vaatafwijkingen en littekens raadplegen. Voor het permanent verwijderen van tatoeages verwijzen wij je naar onze pagina ‘lasertherapie tatoeages’.

Wat houdt de behandeling in?

Uit een breed palet aan kleuren kies je samen met de huidtherapeut een kleur of kleurencombinatie die jouw normale huidteint zo dicht mogelijk benadert. Vervolgens krijg je een crème die je dagelijks zelf kunt aanbrengen. De crème is huidvriendelijk. Met een fixeerpoeder of -spray maak je de crème watervast en veegvast.

De huidtherapeut leert je hoe je de crème op natuurlijke wijze kunt aanbrengen, zodat jij je de hele dag beschermd en zeker zult voelen. Ook krijg je advies over de manier waarop je de crème het beste kunt fixeren en weer kunt verwijderen.

Verwijzingen en vergoedingen

Voor camouflagetherapie heb je geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij jouw zorgverzekeraar daarom vraagt.

Oxygenetix: de enige echte zuurstofdoorlatende foundation en moisturizer

Oxygenetix Breathable Foundation is een innovatieve foundation die littekens bedekt die het gevolg zijn van een ingreep, bijdraagt aan hun genezing en ze vermindert – of zelfs laat verdwijnen. Ontworpen voor artsen bedekt en behandelt Breathable Foundation een enorme diversiteit aan huidproblemen: huidbeschadiging, verwondingen, uitslag, droge, gebarsten huid, littekens door acne, rosacea en andere huidaandoeningen.

Bij postchirurgische littekens zijn patiënten gerustgesteld en onder de indruk dat het netjes camoufleren van de sporen van de operatie onder de nazorg valt. ‘Ceravitae’, het overdadige zuurstofcomplex in Breathable Foundation, stimuleert de groei van collageencellen en bindweefsel in de ouder wordende of beschadigde huid.

Littekenweefsel vermindert

Nooit eerder werd er een make-up ontwikkeld die de aangetaste of verouderende huid zo sterk ten goede komt. Zodanig zelfs dat dit van directe invloed kan zijn op de resultaten van een ingreep, zowel lichamelijk als geestelijk. Het is meer dan een volledig dekkende foundation; Breathable Foundation werkt kalmerend en stimuleert de groei van cellen.

Op het gebied van wondmanagement gaat Breathable Foundation het vormen van littekenweefsel tegen en het ziet eruit alsof je helemaal niets op hebt. Het is letterlijk het effect van een tweede huid. Breathable Foundation is inmiddels een essentieel hulpmiddel voor artsen en deskundigen op het gebied van huidverzorging met hart voor hun patiënten, om de periode dat zij ‘uit de running’ zijn ook waardevol te laten zijn. Het geeft je de mogelijkheid om na een ingreep een bijna normale routine op te pakken en nog effectiever te herstellen.

Een onafhankelijk ‘split-face’ onderzoek wijst uit dat er betere resultaten werden geboekt bij het gebruik van Breathable Foundation dan bij een traditioneler protocol.

Verschillende huidtinten

Deze cosmetica werkt heel goed samen met verschillende huidtinten – zo goed dat zelfs meerdere lagen volledige dekking niet opvallen! De sporen van recente ingrepen in het gezicht worden netjes gecamoufleerd, waardoor iedere patiënt wordt gerustgesteld en zij zelfvertrouwen krijgen en zelfverzekerder worden. Het kalmeert en bedekt zelfs derdegraads brandwonden. Daarom is Breathable Foundation de enige make-up die momenteel wordt gebruikt voor patiënten met brandwonden.

Het is zo licht dat het niet eens voelt alsof je make-up op hebt. Onderzoeken wijzen uit dat het tot dertien keer minder afgeeft dan andere cosmetica! Wat houdt dit in? Het betekent dat je gewoon kunt gaan zwemmen, dansen, joggen en fitnessen – het geeft niet af op kleding! Het blijft zitten, ongeacht hoe warm of hoe vochtig het buiten is. Het is waterafstotend tot wel 90 minuten in het water. Beroemdheden gebruiken het graag tijdens fotoshoots omdat het onder de hete lampen niet in een gesmolten brij verandert.

Het blijft uren zitten en ziet er ook ’s middags nog fris uit. Dit betekent dat bijwerken in de loop van de dag niet nodig is! Hierdoor wordt de huid dus niet onnodig geïrriteerd doordat het product opnieuw moet worden aangebracht. En hoe langer Breathable Foundation wordt gebruikt, des te beter zal de huid herstellen en ze zal strakker en voller worden.

Dit moet je ook nog weten over Oxygenetix Breathable Foundation:

 • Niet-comedogeen (poriën raken niet verstopt).
 • Vrij van olie.
 • Niet geparfumeerd.
 • Gecertificeerde biologische ingrediënten.
 • Bevat SPF 25 (voor UVA/UVB zonnebescherming).
 • Droogt niet uit – houdt lichaamseigen vloeistoffen vast – zelfs na wat agressievere huidvernieuwingsbehandelingen.
 • Hypoallergeen (minder allergische reacties dan met andere cosmetische producten).
 • Irriteert de gevoelige huid niet (kan na de meeste cosmetische ingrepen veilig worden gebruikt).

Veel resultaten van cosmetische operaties zijn afhankelijk van de protocollen die voor en na de operatie gelden. De beste resultaten worden geboekt door de postoperatieve instructies of postoperatieve behandeling van de artsen op te volgen en door Oxygenetix Breathable Foundation te gebruiken voor dekking en bescherming.


Ook interessant voor jou

Huidscan

Wat de juiste verzorging is voor jouw huidtype en -conditie, is enorm persoonlijk. Daarom kan het zinvol zijn je te laten informeren door een specialist. Een huidspecialist kan een huidscan uitvoeren om te bekijken welke behandelingen effectief zijn.

Lees verder

Vitaliteitsscan

Voor zover jij weet ben je goed bezig: je let op je voeding, drinkt veel water én slaapt genoeg. Ook wat betreft huidverzorging doe jij je best. Maar hoe weet je nu écht of jij voldoende doet voor je huid en wat de verbeterpunten zijn?

Lees verder

Ervaringen

Ik ben heel erg blij met de laserbehandelingen die ik heb gehad, en ik raad Medikos van harte aan! Het personeel is top, en de behandelingen zijn uiterst professioneel. Ik heb mijn schaamregio laten ontharen. Dit vond ik vooraf best spannend en ongemakkelijk, maar het personeel heeft mij hier zeer gemakkelijk en uiterst professioneel doorheen geholpen!

- Hanne

Altijd even vriendelijk en ik ga altijd met een tevreden gevoel de deur uit!

- Corrien

Superprofi behandeling & zeer veel aandacht & liefdevolle service & adviezen. Ik doe het normaal met de krachten van de natuur, maar dit keer ook met hulp van Medikos; heel goed bevallen van jullie service op maat & naar mijn wensen in deze. Ongelooflijk wat deze kliniek allemaal kan & doet & zoveel tijd & aandacht geeft. Heel blij met jullie.

- Soes

Je favoriete
producten voor
thuis

We hebben in de webshop al jouw
favoriete producten beschikbaar.
Wil jij gemakkelijk vanuit huis
bestellen? Neem dan een bezoek
aan de webshop.