Elektrische epilatie

Elektrische epilatie

Tegenwoordig worden haren definitief met laser verwijderd. Echter zijn er altijd nog haren waar niet of nauwelijks pigment (melanine) aanwezig is en die hierdoor moeilijk met laser, VPL of IPL-licht zijn te behandelen. Blonde, grijze of rode haren zijn hier een goed voorbeeld van.

Definitief verwijderen met elektrische epilatie

Om deze haren tóch definitief te verwijderen, kunnen we met elektrische epilatie een heel eind komen. Het gaat om haren in het gezicht of elders op het lichaam. Een dun naaldje (zo dun als de haar zelf) wordt langs het haartje in de haarfollikel gebracht. Hier voelt u niets van, want het is een natuurlijke huidopening. Dan wordt er gedurende enkele seconden stroom afgegeven, waardoor de haar loslaat. Dit zult u ervaren als een hitte die in de huid ontstaat. Als de haar eenmaal los is gaan zitten, wordt deze met een pincet verwijderd. Hierna wordt nog gedurende enkele seconden stroom gegeven in de lege haarfollikel, zodat zoveel mogelijk celletjes die de haar aanmaken, vernietigd worden. De haarwortel is hiermee vernietigd.

Elektrische epilatie is niet pijnloos. Door de stroomsterkte aan te passen aan de individuele patiënt is elektrische epilatie voor iedereen draaglijk te maken. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren, afhankelijk van de grootte van het oppervlak.

Elektrische epilatie is dus een tijdrovende en niet geheel pijnloze behandeling. Er moet namelijk haartje voor haartje worden gewerkt. Na de behandeling kan de huid tot een paar uur erna rood zien en/of warm aanvoelen. Als dit het geval is, kunt u thuis de huid met een vochtige koude washand koelen. Gedurende 48 uur na de behandeling moet u de zon/zonnebank mijden.


Ook interessant voor jou

Huidscan

Wat de juiste verzorging is voor jouw huidtype en -conditie, is enorm persoonlijk. Daarom kan het zinvol zijn je te laten informeren door een specialist. Een huidspecialist kan een huidscan uitvoeren om te bekijken welke behandelingen effectief zijn.

Lees verder

Vitaliteitsscan

Voor zover jij weet ben je goed bezig: je let op je voeding, drinkt veel water én slaapt genoeg. Ook wat betreft huidverzorging doe jij je best. Maar hoe weet je nu écht of jij voldoende doet voor je huid en wat de verbeterpunten zijn?

Lees verder

Ervaringen

Ik ben zeer tevreden over de laserbehandeling die ik tot dusver 2 keer heb gehad. Ik heb last van littekens in mijn gelaat en deze zijn al na twee behandelingen aanzienlijk verminderd. De persoonlijke benadering en behandeling van Yolande Werkman zijn zeer prettig en professioneel en bij haar kom ik zeker terug.

- Pleuni

Je favoriete
producten voor
thuis

We hebben in de webshop al jouw
favoriete producten beschikbaar.
Wil jij gemakkelijk vanuit huis
bestellen? Neem dan een bezoek
aan de webshop.