Fibromen

Fibromen

Steelwratten of steelwratjes: zo worden de kleine wratjes in de nek of oksels, liezen of rond de ogen vaak genoemd. Het zijn eigenlijk geen wratjes maar fibromen: kleine uitgroeisels van de huid die vooral bij (wat) oudere mensen en zwaarlijvige mensen vaker voorkomen. Ze zijn ontsierend en vervelend op de huid.

Fibromen zijn kleine wratjes die vooral op warme plaatsen lijken te ontstaan: onder de oksels, in de hals en in de schaamstreek. Maar ze komen ook veel voor rondom de ogen of tussen het hoofdhaar. Over het algemeen zijn ze klein, een millimeter tot hooguit een paar millimeter in doorsnee, maar ze kunnen ook een centimeter groot worden. Ze hebben soms een soort steeltje of ze zijn langwerpig van vorm en zien eruit als een soort steeltje aan de huid. Ze kunnen ook plat op de huid liggen. Ze zijn vaak huidkleurig maar ook wel een tintje donkerder dan de eigen huid. Ze kunnen soms een beetje jeuken of pijn doen door het schuren van kleding. Bij het scheren van de oksels of bikinilijn zitten ze in de weg en snijdt men ze vaak open. Het is daarom prettig om deze storende fibromen te laten verwijderen.

Algemeen

Fibromen komen vaker voor bij mensen met overgewicht en bij oudere mensen, maar ook jongere mensen kunnen er al last van hebben.

  • 25% van de mensen heeft fibromen of steelwratjes.
  • Fibromen worden niet zoals wratten door virussen veroorzaakt en zijn daarom niet besmettelijk.
  • ‘Fibroom’ betekent ‘fibre’. Een fibroom kan ontstaan door wrijving en druk.
  • In gebieden waar plooien zitten komen ze het meeste voor.
  • Fibromen ontstaan uit een soort littekenweefsel dat een uitlopertje in de huid vormt, bijvoorbeeld door druk of wrijving.

De huidtherapeuten van Medikos kunnen de kleine wratjes gemakkelijk en pijnloos verwijderen. Dit kan door middel van cryotherapie, maar ook met de nieuwste MedArt FRx fractional CO2-laser.


Ook interessant voor jou

Huidscan

Wat de juiste verzorging is voor jouw huidtype en -conditie, is enorm persoonlijk. Daarom kan het zinvol zijn je te laten informeren door een specialist. Een huidspecialist kan een huidscan uitvoeren om te bekijken welke behandelingen effectief zijn.

Lees verder

Vitaliteitsscan

Voor zover jij weet ben je goed bezig: je let op je voeding, drinkt veel water én slaapt genoeg. Ook wat betreft huidverzorging doe jij je best. Maar hoe weet je nu écht of jij voldoende doet voor je huid en wat de verbeterpunten zijn?

Lees verder

Ervaringen

Ik ben heel erg blij met de laserbehandelingen die ik heb gehad, en ik raad Medikos van harte aan! Het personeel is top, en de behandelingen zijn uiterst professioneel. Ik heb mijn schaamregio laten ontharen. Dit vond ik vooraf best spannend en ongemakkelijk, maar het personeel heeft mij hier zeer gemakkelijk en uiterst professioneel doorheen geholpen!

- Hanne

Altijd even vriendelijk en ik ga altijd met een tevreden gevoel de deur uit!

- Corrien

Superprofi behandeling & zeer veel aandacht & liefdevolle service & adviezen. Ik doe het normaal met de krachten van de natuur, maar dit keer ook met hulp van Medikos; heel goed bevallen van jullie service op maat & naar mijn wensen in deze. Ongelooflijk wat deze kliniek allemaal kan & doet & zoveel tijd & aandacht geeft. Heel blij met jullie.

- Soes

Je favoriete
producten voor
thuis

We hebben in de webshop al jouw
favoriete producten beschikbaar.
Wil jij gemakkelijk vanuit huis
bestellen? Neem dan een bezoek
aan de webshop.