Fractional CO2-laserbehandeling

Fractional CO2-laserbehandeling

Om uw huid weer vitaler, jonger en rimpellozer te maken, adviseren wij een behandeling met de fractional CO2-laser. Rimpels verdwijnen zonder operatie, chirurgie en injectables met een snelle hersteltijd na de behandeling. Naast huidverjonging wordt de fractional laser ook ingezet voor het behandelen van littekens, acnelittekens, pigmentvlekken, rimpels en striae.

Medikos beschikt sinds enige tijd over een nieuw type laser: de MedArt FRx fractional CO2-laser. Deze laser kan goed worden ingezet om een huid die vitaliteit en elasticiteit mist, weer steviger en jonger te maken. Met de gefractioneerde laser wordt over het te behandelen gebied een gelijkmatig patroon van gaatjes in de te vervangen huid geschoten. Dit gelijkmatige karakter is van belang om een mooi egaal resultaat te behalen.

Deze kleine gaatjes (wondjes) genezen heel snel doordat ze aan alle kanten worden omgeven door gezonde huidcellen. Tijdens het genezingsproces worden zowel de opperhuid als het bindweefsel in de lederhuid vernieuwd. De huid krijgt daardoor weer haar volle, vitale uitstraling terug. Na een fractional laserbehandeling kunnen enige zwelling en roodheid (erytheem) van de huid ontstaan die vrij snel weer verdwijnen. De alledaagse dingen kunt u gewoon doen, aangezien u na de behandeling gewoon make-up of camouflage mag aanbrengen.

Intakegesprek

Tijdens een eerste intakegesprek komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Behandeling

Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt. De behandeling zelf kan zonder verdoving worden uitgevoerd en duurt gemiddeld dertig tot vijftig minuten, afhankelijk van het te behandelen oppervlak van de huid. Voor een optimaal resultaat zijn er gemiddeld 2 of 3 behandelingen nodig.

Verdoving

Een behandeling met de fractional CO2-laser kan zonder verdoving uitgevoerd worden. Mocht de behandeling gevoelig zijn, dan kan verdovende crème worden gebruikt.

Na de ingreep

Na de ingreep kunt u meteen naar huis.

Napijn en herstel

Door de laserbehandeling is de huid aanvankelijk iets rood en gezwollen. Om de huid te kalmeren wordt deze nagekoeld en daarna met een speciale crème behandeld. Na de behandeling mag u de huid 4 weken niet blootstellen aan de zon. Wij raden u altijd aan een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.


Ook interessant voor jou

Huidscan

Wat de juiste verzorging is voor jouw huidtype en -conditie, is enorm persoonlijk. Daarom kan het zinvol zijn je te laten informeren door een specialist. Een huidspecialist kan een huidscan uitvoeren om te bekijken welke behandelingen effectief zijn.

Lees verder

Vitaliteitsscan

Voor zover jij weet ben je goed bezig: je let op je voeding, drinkt veel water én slaapt genoeg. Ook wat betreft huidverzorging doe jij je best. Maar hoe weet je nu écht of jij voldoende doet voor je huid en wat de verbeterpunten zijn?

Lees verder

Ervaringen

Ik ben zeer tevreden over de laserbehandeling die ik tot dusver 2 keer heb gehad. Ik heb last van littekens in mijn gelaat en deze zijn al na twee behandelingen aanzienlijk verminderd. De persoonlijke benadering en behandeling van Yolande Werkman zijn zeer prettig en professioneel en bij haar kom ik zeker terug.

- Pleuni

Je favoriete
producten voor
thuis

We hebben in de webshop al jouw
favoriete producten beschikbaar.
Wil jij gemakkelijk vanuit huis
bestellen? Neem dan een bezoek
aan de webshop.