Fractional CO2-laserbehandeling

Fractional CO2-laserbehandeling

Om uw huid weer vitaler, jonger en rimpellozer te maken, adviseren wij een behandeling met de fractional CO2-laser. Rimpels verdwijnen zonder operatie, chirurgie en injectables met een snelle hersteltijd na de behandeling. Naast huidverjonging wordt de fractional laser ook ingezet voor het behandelen van littekens, acnelittekens, pigmentvlekken, rimpels en striae.

Medikos beschikt sinds enige tijd over een nieuw type laser: de MedArt FRx fractional CO2-laser. Deze laser kan goed worden ingezet om een huid die vitaliteit en elasticiteit mist, weer steviger en jonger te maken. Met de gefractioneerde laser wordt over het te behandelen gebied een gelijkmatig patroon van gaatjes in de te vervangen huid geschoten. Dit gelijkmatige karakter is van belang om een mooi egaal resultaat te behalen.

Deze kleine gaatjes (wondjes) genezen heel snel doordat ze aan alle kanten worden omgeven door gezonde huidcellen. Tijdens het genezingsproces worden zowel de opperhuid als het bindweefsel in de lederhuid vernieuwd. De huid krijgt daardoor weer haar volle, vitale uitstraling terug. Na een fractional laserbehandeling kunnen enige zwelling en roodheid (erytheem) van de huid ontstaan die vrij snel weer verdwijnen. De alledaagse dingen kun je gewoon doen, aangezien je na de behandeling gewoon make-up of camouflage mag aanbrengen.

Intakegesprek

Tijdens een eerste intakegesprek komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor jou het beste is, welk resultaat je mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. Je krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Behandeling

Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt. De behandeling zelf kan zonder verdoving worden uitgevoerd en duurt gemiddeld dertig tot vijftig minuten, afhankelijk van het te behandelen oppervlak van de huid. Voor een optimaal resultaat zijn er gemiddeld 2 of 3 behandelingen nodig.

Verdoving

Een behandeling met de fractional CO2-laser kan zonder verdoving uitgevoerd worden. Mocht de behandeling gevoelig zijn, dan kan verdovende crème worden gebruikt.

Na de ingreep

Na de ingreep kun je meteen naar huis.

Napijn en herstel

Door de laserbehandeling is de huid aanvankelijk iets rood en gezwollen. Om de huid te kalmeren wordt deze nagekoeld en daarna met een speciale crème behandeld. Na de behandeling mag je de huid 4 weken niet blootstellen aan de zon. Wij raden je altijd aan een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.


Ook interessant voor jou

Huidscan

Wat de juiste verzorging is voor jouw huidtype en -conditie, is enorm persoonlijk. Daarom kan het zinvol zijn je te laten informeren door een specialist. Een huidspecialist kan een huidscan uitvoeren om te bekijken welke behandelingen effectief zijn.

Lees verder

Vitaliteitsscan

Voor zover jij weet ben je goed bezig: je let op je voeding, drinkt veel water én slaapt genoeg. Ook wat betreft huidverzorging doe jij je best. Maar hoe weet je nu écht of jij voldoende doet voor je huid en wat de verbeterpunten zijn?

Lees verder

Ervaringen

Ik ben heel erg blij met de laserbehandelingen die ik heb gehad, en ik raad Medikos van harte aan! Het personeel is top, en de behandelingen zijn uiterst professioneel. Ik heb mijn schaamregio laten ontharen. Dit vond ik vooraf best spannend en ongemakkelijk, maar het personeel heeft mij hier zeer gemakkelijk en uiterst professioneel doorheen geholpen!

- Hanne

Altijd even vriendelijk en ik ga altijd met een tevreden gevoel de deur uit!

- Corrien

Superprofi behandeling & zeer veel aandacht & liefdevolle service & adviezen. Ik doe het normaal met de krachten van de natuur, maar dit keer ook met hulp van Medikos; heel goed bevallen van jullie service op maat & naar mijn wensen in deze. Ongelooflijk wat deze kliniek allemaal kan & doet & zoveel tijd & aandacht geeft. Heel blij met jullie.

- Soes

Je favoriete
producten voor
thuis

We hebben in de webshop al jouw
favoriete producten beschikbaar.
Wil jij gemakkelijk vanuit huis
bestellen? Neem dan een bezoek
aan de webshop.