Venus Freeze

Hoe werkt de Venus Freeze MP²?

De Venus Freeze bestaat uit 2 applicators: de OctiPolar met 8 MP² (Multi Polar Magnetic Pulse) spoelen voor grote behandelgebieden (buik, dijen, armen en billen) en de DiamondPolar met 4 MP² spoelen voor kleinere behandelgebieden (gezicht, hals en armen). Elke spoel zendt gelijktijdig zowel RF- als gepulseerde magnetische velden uit. De energie draait tussen 2 spoelen in een georganiseerde matrix, die op een homogene manier de temperatuur verhoogt over het gehele te behandelen gebied en zorgt voor een zeer efficiënte dichte energiematrix die diep doordringt in de verschillende huidlagen voor een maximale werkzaamheid.

De rol van gepulseerde magnetische velden in MP²

De gepulseerde magnetische velden (PMF) vormen een belangrijk en succesvolle uitvinding, goedgekeurd door de FDA. Het gepulseerde magnetische veld wordt geïnduceerd door korte pulsen van elektrische stroom door alle spoelen in de applicator. Het magnetische veld dringt in de huid door en resulteert in elektrische stromen in de celmembranen van de te behandelen gebieden. Door het gepulseerde magnetische veld ontstaat een toename van fibroblast-afgeleid collageen via een niet-mechanisme thermische membraanstimulatie en de stimulatie van fibroblastgemedieerde angiogenese, dat bekendstaat om de wondgenezing in weefsels.

Klinisch effect van pulserend magnetisch veld op de huid

Het pulserende magnetische veld beïnvloedt verschillende biologische processen in de huid. Het stimuleert de synthese van collageen, leidt tot de proliferatie van fibroblasten en bevordert angiogenese. Aangetoond werd dat blootstelling van fibroblasten door het laagfrequent gepulseerde magnetische veld significant de productie van collageen verhoogt. Bovendien leidt het gepulseerde magnetische veld tot de afgifte van FGF-2 door endotheelcellen. FGF-2 stimuleert op zijn beurt de proliferatie van fibroblasten en de vorming van nieuwe kleine bloedvaten in de dermis (angiogenese).

De rol van Radio Frequency Matrix in MP²

De RF bipolaire matrix levert hoogfrequente wisselstroom en elektrische stromen die in de huid doordringen voor het genereren van warmte. De RF-stroom wordt geproduceerd tussen twee spoelen en zorgt voor een snelle en gelijkmatige verhoging van de temperatuur in het behandelingsgebied zonder bijbehorend ongemak veroorzaakt door RF focal ‘hotspots’.

Klinisch effect van Radio Frequency op de huid

De warmte in het weefsel door de RF Matrix is direct van invloed op de fibroblasten, extracellulaire matrix (ECM) en vetcellen. De gegenereerde warmte activeert de natuurlijke wondgenezing van de huid; een proces dat resulteert in de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Bovendien veroorzaakt de warmte een krimp van de collageenvezels.

Klinisch effect van MP² op de huid

De synergie tussen pulsed RF en het magnetische veld verhoogt collagene en elastische vezelproductie in de dermis, via twee afzonderlijke mechanismen. Door middel van angiogenese en MP² verbetert de dermale bloedcirculatie en de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof, en verbetert de functie van de huidcellen. Bovendien zorgt de lipolyse de verkleining van de vetcellen. Deze biologische effecten leiden tot een betere teint, textuur en uiterlijk van de huid en een mooie contour van het lichaam.


Ook interessant voor jou

Huidscan

Wat de juiste verzorging is voor jouw huidtype en -conditie, is enorm persoonlijk. Daarom kan het zinvol zijn je te laten informeren door een specialist. Een huidspecialist kan een huidscan uitvoeren om te bekijken welke behandelingen effectief zijn.

Lees verder

Vitaliteitsscan

Voor zover jij weet ben je goed bezig: je let op je voeding, drinkt veel water én slaapt genoeg. Ook wat betreft huidverzorging doe jij je best. Maar hoe weet je nu écht of jij voldoende doet voor je huid en wat de verbeterpunten zijn?

Lees verder

Ervaringen

Ik ben heel erg blij met de laserbehandelingen die ik heb gehad, en ik raad Medikos van harte aan! Het personeel is top, en de behandelingen zijn uiterst professioneel. Ik heb mijn schaamregio laten ontharen. Dit vond ik vooraf best spannend en ongemakkelijk, maar het personeel heeft mij hier zeer gemakkelijk en uiterst professioneel doorheen geholpen!

- Hanne

Altijd even vriendelijk en ik ga altijd met een tevreden gevoel de deur uit!

- Corrien

Superprofi behandeling & zeer veel aandacht & liefdevolle service & adviezen. Ik doe het normaal met de krachten van de natuur, maar dit keer ook met hulp van Medikos; heel goed bevallen van jullie service op maat & naar mijn wensen in deze. Ongelooflijk wat deze kliniek allemaal kan & doet & zoveel tijd & aandacht geeft. Heel blij met jullie.

- Soes

Je favoriete
producten voor
thuis

We hebben in de webshop al jouw
favoriete producten beschikbaar.
Wil jij gemakkelijk vanuit huis
bestellen? Neem dan een bezoek
aan de webshop.