Een wakkere oogopslag in plaats van hangende oogleden!

Een wakkere oogopslag in plaats van hangende oogleden!

BLOG | 23 mei 2022

Een vrolijke, wakkere uitstraling, dat heb je het liefst natuurlijk elke dag. Maar niet iedere dag voel je je op je best, en dat is vaak te zien op de huid. Wanneer je niet genoeg nachtrust of stress hebt, kun je er wat vermoeider uitzien. Maar sommige mensen zien er vermoeid uit, terwijl ze wel uitgerust zijn. Dan kan het zijn dat er sprake is van hangende oogleden, die het gezicht een bepalende uitstraling meegeven. De Plasma ooglift kan dan een oplossing zijn.

Hoe ontstaat een hangend ooglid?

Er kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen aan hangende oogleden:

 • Erfelijkheid
 • Vaak komt een hangend ooglid voort uit het losraken van de aanhechting of doordat de pees die vanuit de top van je ooglid wordt uitgerekt.
 • Wanneer je langdurig (harde) contactlenzen draagt of in het verleden hebt gedragen.
 • Eerdere oogingrepen
 • Heftige oogontstekingen
 • Een ongeluk waarbij er een zwelling van de weefsels van het ooglid is ontstaan.

Wat is het resultaat van hangend ooglid?

Heb je het gevoel dat je zicht wat beperkter is dan voorheen? Misschien is de eerste gedachte dat je de stap moet zetten naar de opticien. Maar als je erg veel last hebt van hangende oogleden, kunnen dit de boosdoeners zijn. Ook kun je te maken hebben met andere klachten, zoals:

 • Het gevoel dat je ogen heel ‘zwaar’ aanvoelen
 • Je ziet er vermoeid uit
 • Je ogen voelen continu moe aan
 • Je oogleden kunnen wat opgezwollen zijn
 • Hoofdpijn

Hangende oogleden behandelen

We zouden van alles kunnen doen om onze hangende oogleden ‘proberen’ te verbergen, zoals bepaalde make-up dragen of een zware pony in het haar laten knippen. Maar wanneer je het probleem bij de bron wilt aanpakken, zal er iets anders nodig zijn dan camouflage. Veel mensen denken dan in eerste instantie aan een ooglift. Dit is een chirurgische ingreep die de oogleden inkort. Maar wanneer je minder voelt voor scalpels en snijden, is er nog een andere oplossing.

Plasma ooglift

Een methode waarbij de huid niet wordt ingesneden om de oogleden te liften, is de Plasma ooglift. Dit is een unieke en revolutionaire behandeling voor het liften van de oogleden, zonder dat er chirurgische ingrepen plaats hoeven te vinden. Plasma is een vorm van elektrische ontlading waarmee de huid gelijkmatig wordt opgewarmd. Door deze verwarming herstelt de huid en neemt deze een mooie, egale structuur aan. Bovendien wordt de huid mooi gelift.

Wat nu te doen?

Zou je graag af willen van hangende oogleden en het gevoel hebben dat je de hele dag straalt? Een gezonde, frisse huid helpt daarbij. De huidtherapeut van Medikos adviseert, ondersteunt en behandelt om dat voor elkaar te krijgen. De specialisten denken met je mee en informeren over de beste thuisverzorging. Wil je meer weten? Neem gerust contact op.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Wat te doen tegen acnelittekens?

Littekens als gevolg van acne zijn erg vervelend. Gelukkig kun je ze laten behandelen met behulp van lasertherapie!

Lees verder

Wat je altijd al wilde weten over… couperose

Altijd rode wangen door couperose…Hoe kom je ervan af? Lees het in dit blog.

Lees verder

Last van couperose? Probeer een vaatlaserbehandeling!

Last van couperose? Lees hier hoe een vaatlaserbehandeling kan helpen! Voor altijd af van rode wangen met lasertechniek!

Lees verder

Elke dag stralen? Leer over de mogelijkheden van PMU

Je hebt de ene kant netjes aangezet. Perfect! De andere vertikt het om mee te doen. Eyeliner is ’s ochtends onze grootste vijand! Met PMU zit jouw make-up altijd perfect.

Lees verder

Weg met die onderkin en terug naar een strakke kaaklijn!

Verraden je onderkin en kaaklijn jouw leeftijd? Je hoeft geen extreem ingrijpende behandelingen te ondergaan om dit probleem te verhelpen. Lees hier meer over dé oplossing!

Lees verder

Last van oedeem? Oedeemtherapie helpt!

Gezwollen enkels, kortademigheid of een moeilijk passende broek. Je denkt aan alle traktaties op kantoor. Daar was je toch vanaf gebleven? Mogelijk heb je last van oedeem! Hoe ga je te werk?

Lees verder

Wat kan ik doen tegen ongewenste haargroei?

Wil jij af van je regelmatig moeten scheren om van je ongewenste haargroei af te komen? Hier is dé oplossing voor jou.

Lees verder

Huidveroudering aanpakken met de Venus Freeze

Er zijn allerlei oorzaken waardoor huidveroudering eerder ontstaat. Gelukkig helpt de Venus Freeze behandeling! Lees hier meer over de behandelmogelijkheden.

Lees verder

Littekens door acne… zo kun je ze laten behandelen!

Last van littekens door acne? Dat is enorm vervelend. Gelukkig bestaan er oplossingen voor. Lees hier meer!

Lees verder

Ervaringen

Ik ben zeer tevreden over de laserbehandeling die ik tot dusver 2 keer heb gehad. Ik heb last van littekens in mijn gelaat en deze zijn al na twee behandelingen aanzienlijk verminderd. De persoonlijke benadering en behandeling van Yolande Werkman zijn zeer prettig en professioneel en bij haar kom ik zeker terug.

- Pleuni

Je favoriete
producten voor
thuis

We hebben in de webshop al jouw
favoriete producten beschikbaar.
Wil jij gemakkelijk vanuit huis
bestellen? Neem dan een bezoek
aan de webshop.