Een wakkere oogopslag in plaats van hangende oogleden!

Een wakkere oogopslag in plaats van hangende oogleden!

BLOG | 23 mei 2022

Een vrolijke, wakkere uitstraling, dat heb je het liefst natuurlijk elke dag. Maar niet iedere dag voel je je op je best, en dat is vaak te zien op de huid. Wanneer je niet genoeg nachtrust of stress hebt, kun je er wat vermoeider uitzien. Maar sommige mensen zien er vermoeid uit, terwijl ze wel uitgerust zijn. Dan kan het zijn dat er sprake is van hangende oogleden, die het gezicht een bepalende uitstraling meegeven. De Plasma ooglift kan dan een oplossing zijn.

Hoe ontstaat een hangend ooglid?

Er kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen aan hangende oogleden:

 • Erfelijkheid
 • Vaak komt een hangend ooglid voort uit het losraken van de aanhechting of doordat de pees die vanuit de top van je ooglid wordt uitgerekt.
 • Wanneer je langdurig (harde) contactlenzen draagt of in het verleden hebt gedragen.
 • Eerdere oogingrepen
 • Heftige oogontstekingen
 • Een ongeluk waarbij er een zwelling van de weefsels van het ooglid is ontstaan.

Wat is het resultaat van hangend ooglid?

Heb je het gevoel dat je zicht wat beperkter is dan voorheen? Misschien is de eerste gedachte dat je de stap moet zetten naar de opticien. Maar als je erg veel last hebt van hangende oogleden, kunnen dit de boosdoeners zijn. Ook kun je te maken hebben met andere klachten, zoals:

 • Het gevoel dat je ogen heel ‘zwaar’ aanvoelen
 • Je ziet er vermoeid uit
 • Je ogen voelen continu moe aan
 • Je oogleden kunnen wat opgezwollen zijn
 • Hoofdpijn

Hangende oogleden behandelen

We zouden van alles kunnen doen om onze hangende oogleden ‘proberen’ te verbergen, zoals bepaalde make-up dragen of een zware pony in het haar laten knippen. Maar wanneer je het probleem bij de bron wilt aanpakken, zal er iets anders nodig zijn dan camouflage. Veel mensen denken dan in eerste instantie aan een ooglift. Dit is een chirurgische ingreep die de oogleden inkort. Maar wanneer je minder voelt voor scalpels en snijden, is er nog een andere oplossing.

Plasma ooglift

Een methode waarbij de huid niet wordt ingesneden om de oogleden te liften, is de Plasma ooglift. Dit is een unieke en revolutionaire behandeling voor het liften van de oogleden, zonder dat er chirurgische ingrepen plaats hoeven te vinden. Plasma is een vorm van elektrische ontlading waarmee de huid gelijkmatig wordt opgewarmd. Door deze verwarming herstelt de huid en neemt deze een mooie, egale structuur aan. Bovendien wordt de huid mooi gelift.

Wat nu te doen?

Zou je graag af willen van hangende oogleden en het gevoel hebben dat je de hele dag straalt? Een gezonde, frisse huid helpt daarbij. De huidtherapeut van Medikos adviseert, ondersteunt en behandelt om dat voor elkaar te krijgen. De specialisten denken met je mee en informeren over de beste thuisverzorging. Wil je meer weten? Neem gerust contact op.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Wie kan die tattoo verwijderen?

Heb jij spijt van je tatoeage? Laat je tattoo verwijderen door een aantal laserbehandelingen bij Medikos.

Lees verder

7 feiten en fabels over PMU

Hamsterwangen en een onderkin: huidveroudering kan veel aan je uiterlijk veranderen. De lipo-laserbehandeling van Medikos maakt er korte metten mee.

Lees verder

Huidveroudering? Ga de strijd aan met de zwaartekracht!

Hamsterwangen en een onderkin: huidveroudering kan veel aan je uiterlijk veranderen. De lipo-laserbehandeling van Medikos maakt er korte metten mee.

Lees verder

Een ontsierend litteken? Er is wat aan te doen!

Wil jij van dat storende en ontsierende litteken af? Dat kan met de fraction CO2-lasertherapie van Medikos. Lees er hier alles over.

Lees verder

Ontharen: zo bereik je een blijvend resultaat

Ben jij elke week bezig om je benen te ontharen en wil jij graag definitief van je ongewenste haargroei afkomen? Lees hier hoe je dat kunt bereiken.

Lees verder

Vaarwel rimpels: breng vitaliteit terug in je huid

Wil jij de strijd tegen je rimpels aangaan? Dat kan met de fraction CO2-laserbehandeling van Medikos. Lees er hier alles over.

Lees verder

Wat te doen tegen acnelittekens?

Littekens als gevolg van acne zijn erg vervelend. Gelukkig kun je ze laten behandelen met behulp van lasertherapie!

Lees verder

Wat je altijd al wilde weten over… couperose

Altijd rode wangen door couperose…Hoe kom je ervan af? Lees het in dit blog.

Lees verder

Last van couperose? Probeer een vaatlaserbehandeling!

Last van couperose? Lees hier hoe een vaatlaserbehandeling kan helpen! Voor altijd af van rode wangen met lasertechniek!

Lees verder

Ervaringen

Ik ben heel erg blij met de laserbehandelingen die ik heb gehad, en ik raad Medikos van harte aan! Het personeel is top, en de behandelingen zijn uiterst professioneel. Ik heb mijn schaamregio laten ontharen. Dit vond ik vooraf best spannend en ongemakkelijk, maar het personeel heeft mij hier zeer gemakkelijk en uiterst professioneel doorheen geholpen!

- Hanne

Altijd even vriendelijk en ik ga altijd met een tevreden gevoel de deur uit!

- Corrien

Superprofi behandeling & zeer veel aandacht & liefdevolle service & adviezen. Ik doe het normaal met de krachten van de natuur, maar dit keer ook met hulp van Medikos; heel goed bevallen van jullie service op maat & naar mijn wensen in deze. Ongelooflijk wat deze kliniek allemaal kan & doet & zoveel tijd & aandacht geeft. Heel blij met jullie.

- Soes

Je favoriete
producten voor
thuis

We hebben in de webshop al jouw
favoriete producten beschikbaar.
Wil jij gemakkelijk vanuit huis
bestellen? Neem dan een bezoek
aan de webshop.