Huidveroudering? Ga de strijd aan met de zwaartekracht!

Huidveroudering? Ga de strijd aan met de zwaartekracht!

BLOG | 10 maart 2023

Waar is die ooit zo strakke kaaklijn van jou ineens gebleven? Je begint echt van die ‘hamsterwangetjes’ te krijgen. En nee toch, zie je daar het begin van een onderkin? Het lijkt wel of de zwaartekracht je huid heeft laten zakken. En eigenlijk is dat ook zo. Dat is wat huidveroudering met je doet. Gelukkig is er wat aan te doen.

huidveroudering

Oorzaken

Eigenlijk zijn er verschillende oorzaken voor het ontstaan van je minder strakke kaaklijn en onderkin. Aan de ene kant komt het omdat de productie van collageen en elastine, de stofjes waaraan je huid haar stevigheid en elasticiteit ontleent, al rond je 23ste minder begint te worden. Je huid wordt dus slapper en gaat hangen. Voilà: daar zijn de hamsterwangetjes. Doordat je huid slapper en dunner wordt, wordt het vetweefsel op je jukbeenderen niet voldoende meer ondersteund. Het zakt naar beneden en hoopt zich op onder je kin. Voilà: zie daar je onderkin.

Lipo-laserbehandeling

Dit is een natuurlijk proces. Daar is niks aan te doen. Maar in de strijd tegen huidveroudering hebben we wel een heel mooie behandeling om je hamsterwangen en onderkin te laten verdwijnen én je huid weer mooi strak te maken. Met de lipo-laserbehandeling, een soort combinatie van een liposuctie en een laserbehandeling, smelt het vetweefsel als sneeuw voor de zon weg én treedt er huidverstrakking op.

Hoe werkt het?

Uiteraard begin je met een intakegesprek met de arts. Hier wordt je medische geschiedenis gescreend en krijg je informatie over de behandeling, wat je kunt verwachten en worden eventuele vragen beantwoord.

Plaatselijke verdoving

De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Terwijl de verdoving inwerkt, tekent de arts de probleemgebieden af. Vervolgens wordt een canule via een klein prikgaatje (1,2 mm) in je huid gestoken en onderhuids heen en weer bewogen zodat de fiber aan het uiteinde van de canule zijn warmte kan afgeven. Door de warmte smelt het vetweefsel.

Downtime

Na de behandeling is het behandelde gebied eerst nog wel wat opgezet. De eerste twee dagen draag je een absorberend verband omdat er nog vocht uit de insteekopeningetjes kan komen. Intussen is je lichaam hard aan het werk om het gesmolten vetweefsel af te voeren en collageen aan te maken, waardoor de huid weer steviger wordt.

Van huidveroudering naar huidverjonging

Integendeel, het zal de eerste dagen zelfs wat gezwollen zijn en je krijgt mogelijk wat blauwe plekken. Maar zodra die verdwenen zijn, zal de vetreductie al snel zichtbaar zijn en zelfs wekelijks verder toenemen. Het proces van huidverstrakking heeft wat meer tijd nodig, waardoor je het uiteindelijke effect pas echt goed ziet na drie tot zes maanden.

Kunnen wij je helpen?

Huidveroudering is niet te stoppen en zwaartekracht is ook een verschijnsel waaraan we niets kunnen doen. Maar met de lipo-laserbehandeling kunnen we de effecten ervan wel terugdringen, zodat jij er weer aanzienlijk jonger uitziet. Heb jij ook interesse? Neem dan contact op, zodat we een afspraak kunnen maken voor een consult met onze arts.

Deel dit bericht op:


Lees ook

Wie kan die tattoo verwijderen?

Heb jij spijt van je tatoeage? Laat je tattoo verwijderen door een aantal laserbehandelingen bij Medikos.

Lees verder

7 feiten en fabels over PMU

Hamsterwangen en een onderkin: huidveroudering kan veel aan je uiterlijk veranderen. De lipo-laserbehandeling van Medikos maakt er korte metten mee.

Lees verder

Een ontsierend litteken? Er is wat aan te doen!

Wil jij van dat storende en ontsierende litteken af? Dat kan met de fraction CO2-lasertherapie van Medikos. Lees er hier alles over.

Lees verder

Ontharen: zo bereik je een blijvend resultaat

Ben jij elke week bezig om je benen te ontharen en wil jij graag definitief van je ongewenste haargroei afkomen? Lees hier hoe je dat kunt bereiken.

Lees verder

Vaarwel rimpels: breng vitaliteit terug in je huid

Wil jij de strijd tegen je rimpels aangaan? Dat kan met de fraction CO2-laserbehandeling van Medikos. Lees er hier alles over.

Lees verder

Wat te doen tegen acnelittekens?

Littekens als gevolg van acne zijn erg vervelend. Gelukkig kun je ze laten behandelen met behulp van lasertherapie!

Lees verder

Wat je altijd al wilde weten over… couperose

Altijd rode wangen door couperose…Hoe kom je ervan af? Lees het in dit blog.

Lees verder

Last van couperose? Probeer een vaatlaserbehandeling!

Last van couperose? Lees hier hoe een vaatlaserbehandeling kan helpen! Voor altijd af van rode wangen met lasertechniek!

Lees verder

Elke dag stralen? Leer over de mogelijkheden van PMU

Je hebt de ene kant netjes aangezet. Perfect! De andere vertikt het om mee te doen. Eyeliner is ’s ochtends onze grootste vijand! Met PMU zit jouw make-up altijd perfect.

Lees verder

Ervaringen

Ik ben heel erg blij met de laserbehandelingen die ik heb gehad, en ik raad Medikos van harte aan! Het personeel is top, en de behandelingen zijn uiterst professioneel. Ik heb mijn schaamregio laten ontharen. Dit vond ik vooraf best spannend en ongemakkelijk, maar het personeel heeft mij hier zeer gemakkelijk en uiterst professioneel doorheen geholpen!

- Hanne

Altijd even vriendelijk en ik ga altijd met een tevreden gevoel de deur uit!

- Corrien

Superprofi behandeling & zeer veel aandacht & liefdevolle service & adviezen. Ik doe het normaal met de krachten van de natuur, maar dit keer ook met hulp van Medikos; heel goed bevallen van jullie service op maat & naar mijn wensen in deze. Ongelooflijk wat deze kliniek allemaal kan & doet & zoveel tijd & aandacht geeft. Heel blij met jullie.

- Soes

Je favoriete
producten voor
thuis

We hebben in de webshop al jouw
favoriete producten beschikbaar.
Wil jij gemakkelijk vanuit huis
bestellen? Neem dan een bezoek
aan de webshop.