Last van couperose? Probeer een vaatlaserbehandeling!

Last van couperose? Probeer een vaatlaserbehandeling!

BLOG | 21 augustus 2022

Stoor je je aan gesprongen vaatjes in je benen als je in de spiegel kijkt? Word je vaak gevraagd waarom je zo rood bent, en lijkt die blos op je wangen nooit weg te gaan? Dan heb je waarschijnlijk last van couperose. Een vervelende aandoening, die vaak behoorlijk wat onzekerheid met zich meebrengt. Camoufleren met make-up biedt tijdelijk een oplossing, maar eigenlijk wil je er definitief vanaf. Goed nieuws: dat kan met de vaatlaserbehandeling!

Waarom een vaatlaserbehandeling?

Als je couperose hebt zijn de rode bloedvaatjes in je gezicht en soms op andere plekken extra zichtbaar. Het betekent dat je eigenlijk altijd rood bent in het gezicht, en dat kan erg vervelend zijn. Couperose komt met name voor bij vrouwen, en ontstaat meestal door erfelijkheid of ouderdom. Het is lastig om de huidaandoening te verbergen: zelfs de meest dekkende foundation laat te wensen over. Bovendien vervaagt de make-up op een gegeven moment en duurt het niet lang voordat je rode wangen weer tevoorschijn komen. Met een vaatlaserbehandeling is het mogelijk om na 1 tot 3 dagen definitief af te zijn van couperose. Nooit meer een plamuurlaag nodig!

Hoe verloopt de behandeling?

Door middel van een laser komt er een lichtstraal in het bloedvaatje. Deze wordt geabsorbeerd door de rode kleurstof van het bloed. Het licht wordt omgezet in warmte. Deze warmte vernietigt de bloedvaatwand, wat ervoor zorgt dat de rode adertjes in je gezicht zichtbaar verdwijnen. De duur van de behandeling is afhankelijk van het lichaamsdeel dat behandeld wordt. Een gezichtsbehandeling duurt 10 tot 20 minuten, terwijl een behandeling van de benen 20 tot 60 minuten in beslag neemt. Over pijntjes hoef je je geen zorgen te maken. Tijdens de behandeling voel je je huid eerst licht prikken, gevolgd door een warm gevoel. Dit houdt enkele minuten aan. Als dat het enige is…

Zijn er risico’s?

De laserbehandelingen worden altijd uitgevoerd door hiervoor opgeleide huidtherapeuten. Tijdens de behandeling draag je een speciale bril ter bescherming van de ogen. Het enige risico van de laserbehandeling is dat de huid licht kan verkleuren. Dit kan donkerder of lichter zijn. De kans hierop is groter wanneer de huid zongebruind is. Het is daarom verstandig om twee weken vóór en vier weken na de behandeling zonlicht te vermijden. Even geen zonnebank en dagjes strand… Het is voor een goed doel!

Nieuwsgierig?

Misschien twijfel je al langer om iets te laten doen aan je couperose. Als je nog niet zeker bent of de vaatlaserbehandeling bij je past, is het fijn om professioneel advies te krijgen. De huidspecialisten van huid- en laserkliniek Medikos staan voor je klaar om jouw mogelijkheden te bespreken. Zo word je verantwoord begeleid naar jouw perfecte eindresultaat. Neem meteen contact op voor een vrijblijvend gesprek!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Wie kan die tattoo verwijderen?

Heb jij spijt van je tatoeage? Laat je tattoo verwijderen door een aantal laserbehandelingen bij Medikos.

Lees verder

7 feiten en fabels over PMU

Hamsterwangen en een onderkin: huidveroudering kan veel aan je uiterlijk veranderen. De lipo-laserbehandeling van Medikos maakt er korte metten mee.

Lees verder

Huidveroudering? Ga de strijd aan met de zwaartekracht!

Hamsterwangen en een onderkin: huidveroudering kan veel aan je uiterlijk veranderen. De lipo-laserbehandeling van Medikos maakt er korte metten mee.

Lees verder

Een ontsierend litteken? Er is wat aan te doen!

Wil jij van dat storende en ontsierende litteken af? Dat kan met de fraction CO2-lasertherapie van Medikos. Lees er hier alles over.

Lees verder

Ontharen: zo bereik je een blijvend resultaat

Ben jij elke week bezig om je benen te ontharen en wil jij graag definitief van je ongewenste haargroei afkomen? Lees hier hoe je dat kunt bereiken.

Lees verder

Vaarwel rimpels: breng vitaliteit terug in je huid

Wil jij de strijd tegen je rimpels aangaan? Dat kan met de fraction CO2-laserbehandeling van Medikos. Lees er hier alles over.

Lees verder

Wat te doen tegen acnelittekens?

Littekens als gevolg van acne zijn erg vervelend. Gelukkig kun je ze laten behandelen met behulp van lasertherapie!

Lees verder

Wat je altijd al wilde weten over… couperose

Altijd rode wangen door couperose…Hoe kom je ervan af? Lees het in dit blog.

Lees verder

Elke dag stralen? Leer over de mogelijkheden van PMU

Je hebt de ene kant netjes aangezet. Perfect! De andere vertikt het om mee te doen. Eyeliner is ’s ochtends onze grootste vijand! Met PMU zit jouw make-up altijd perfect.

Lees verder

Ervaringen

Ik ben heel erg blij met de laserbehandelingen die ik heb gehad, en ik raad Medikos van harte aan! Het personeel is top, en de behandelingen zijn uiterst professioneel. Ik heb mijn schaamregio laten ontharen. Dit vond ik vooraf best spannend en ongemakkelijk, maar het personeel heeft mij hier zeer gemakkelijk en uiterst professioneel doorheen geholpen!

- Hanne

Altijd even vriendelijk en ik ga altijd met een tevreden gevoel de deur uit!

- Corrien

Superprofi behandeling & zeer veel aandacht & liefdevolle service & adviezen. Ik doe het normaal met de krachten van de natuur, maar dit keer ook met hulp van Medikos; heel goed bevallen van jullie service op maat & naar mijn wensen in deze. Ongelooflijk wat deze kliniek allemaal kan & doet & zoveel tijd & aandacht geeft. Heel blij met jullie.

- Soes

Je favoriete
producten voor
thuis

We hebben in de webshop al jouw
favoriete producten beschikbaar.
Wil jij gemakkelijk vanuit huis
bestellen? Neem dan een bezoek
aan de webshop.