Littekens door acne… zo kun je ze laten behandelen!

Littekens door acne… zo kun je ze laten behandelen!

BLOG | 16 december 2021

Vooral tijdens de puberteit hebben veel jongeren last van acne. Dit is ontzettend vervelend, want het is vaak erg lastig om er vanaf te komen. Voor velen is de oplossing dan ook gewoon afwachten. Anderen ondernemen echter wel actie, door bijvoorbeeld allerlei cremepjes, serums en cleansers aan te schaffen. Toch betekent dat niet automatisch dat je huid op magische wijze verbetert. Bovendien kunnen na je acne-jaren vervelende littekens overblijven…

Niet aan krabben…

Niet aan krabben, niet aan pulken… weer niet gelukt. Zo’n witte kop is gewoon ontzettend lastig om te negeren. Je denkt dat die minder opvalt als je hem even weghaalt of uitdrukt, maar voor je het weet is je pukkel nog roder, bloedt het en raakt het ontstoken. Het is heel begrijpelijk dat veel mensen aan hun huid krabben, maar helaas heeft het vaak vervelende en hardnekkige littekentjes tot gevolg.

Ontstaan littekens

Littekens ontstaan na huidbeschadiging als resultaat van de wondheling. Het herstellende vermogen van de huid is prachtig en waardevol, maar kan wel zichtbare gevolgen achterlaten in de vorm van littekens. Wat is littekenweefsel precies?

  • Littekenweefsel is samengesteld uit dezelfde proteïnen (collageen) als de huid die het vervangt. Maar de precieze vezelsamenstelling van de proteïne is net anders dan de normale, geordende structuur van je huid.
  • Littekenweefsel is een stuk minder elastisch dan gewone huid.
  • Zweetkliertjes en haarcellen groeien niet terug op littekenweefsel.
  • De kleur van littekenweefsel kan variëren van roze tot de kleur van iemands eigen huidskleur of rood tot donkerbruin.

Littekens voorkomen

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om littekens door acne te voorkomen. Dit zijn:

  • Niet uitknijpen! Dit kan leiden tot meer ontstekingen en acnelittekens
  • Maak de huid, zeker wanneer je te maken hebt met acne, altijd goed schoon, maar wel op milde wijze. De huid heeft al veel te verduren. Scrub maximaal twee keer per weekZweetkliertjes en haarcellen groeien niet terug op littekenweefsel.
  • Gebruik niet sterk ontvettende huidverzorging. Dit irriteert de huid verder.
  • Gebruik altijd een goede SPF. Zonschade kan tot ongewenste pigmentatie leiden.

Littekens verwijderen

Wanneer je last hebt van acnelittekens, kun je ze helaas niet meer voorkomen. Het kwaad is al geschied. Maar gelukkig zijn er bepaalde behandelingen die je kunt inzetten om littekens te verminderen of te verwijderen. Bij Medikos maakt de huidtherapeut daarvoor gebruik van lasertherapie. Met behulp van radiogolven worden minuscule gaatjes in de onderliggende huidlaag gemaakt. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen en collageen van binnenuit gestimuleerd. Deze zorgen voor een meer egale huidstructuur. Met een laserbehandeling kunnen ook acnelittekens verminderd en/of verzacht worden.

Hulp?

Heb jij last van acne of littekens door acne? Dan kun je bij Medikos terecht voor een gedegen advies en behandeling. Neem gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Wie kan die tattoo verwijderen?

Heb jij spijt van je tatoeage? Laat je tattoo verwijderen door een aantal laserbehandelingen bij Medikos.

Lees verder

7 feiten en fabels over PMU

Hamsterwangen en een onderkin: huidveroudering kan veel aan je uiterlijk veranderen. De lipo-laserbehandeling van Medikos maakt er korte metten mee.

Lees verder

Huidveroudering? Ga de strijd aan met de zwaartekracht!

Hamsterwangen en een onderkin: huidveroudering kan veel aan je uiterlijk veranderen. De lipo-laserbehandeling van Medikos maakt er korte metten mee.

Lees verder

Een ontsierend litteken? Er is wat aan te doen!

Wil jij van dat storende en ontsierende litteken af? Dat kan met de fraction CO2-lasertherapie van Medikos. Lees er hier alles over.

Lees verder

Ontharen: zo bereik je een blijvend resultaat

Ben jij elke week bezig om je benen te ontharen en wil jij graag definitief van je ongewenste haargroei afkomen? Lees hier hoe je dat kunt bereiken.

Lees verder

Vaarwel rimpels: breng vitaliteit terug in je huid

Wil jij de strijd tegen je rimpels aangaan? Dat kan met de fraction CO2-laserbehandeling van Medikos. Lees er hier alles over.

Lees verder

Wat te doen tegen acnelittekens?

Littekens als gevolg van acne zijn erg vervelend. Gelukkig kun je ze laten behandelen met behulp van lasertherapie!

Lees verder

Wat je altijd al wilde weten over… couperose

Altijd rode wangen door couperose…Hoe kom je ervan af? Lees het in dit blog.

Lees verder

Last van couperose? Probeer een vaatlaserbehandeling!

Last van couperose? Lees hier hoe een vaatlaserbehandeling kan helpen! Voor altijd af van rode wangen met lasertechniek!

Lees verder

Ervaringen

Ik ben heel erg blij met de laserbehandelingen die ik heb gehad, en ik raad Medikos van harte aan! Het personeel is top, en de behandelingen zijn uiterst professioneel. Ik heb mijn schaamregio laten ontharen. Dit vond ik vooraf best spannend en ongemakkelijk, maar het personeel heeft mij hier zeer gemakkelijk en uiterst professioneel doorheen geholpen!

- Hanne

Altijd even vriendelijk en ik ga altijd met een tevreden gevoel de deur uit!

- Corrien

Superprofi behandeling & zeer veel aandacht & liefdevolle service & adviezen. Ik doe het normaal met de krachten van de natuur, maar dit keer ook met hulp van Medikos; heel goed bevallen van jullie service op maat & naar mijn wensen in deze. Ongelooflijk wat deze kliniek allemaal kan & doet & zoveel tijd & aandacht geeft. Heel blij met jullie.

- Soes

Je favoriete
producten voor
thuis

We hebben in de webshop al jouw
favoriete producten beschikbaar.
Wil jij gemakkelijk vanuit huis
bestellen? Neem dan een bezoek
aan de webshop.