Wat kan ik doen tegen ongewenste haargroei?

Wat kan ik doen tegen ongewenste haargroei?

BLOG | 23 mei 2022

Een gladde, egale huid voelt luxe en aangenaam aan. Maar haargroei hebben we allemaal, ook op plekken waar we er niet echt op zitten te wachten. Hoe normaal oksel-, schaam- en beenhaar ook is, het is heel logisch dat je er vanaf wilt. Daar bestaan natuurlijk verschillende methodes voor. Maar het zou het allerfijnst zijn als je definitief afscheid kan nemen van je ongewenste haartjes die elke keer weer opnieuw komen opdagen. Daar kan Medikos je bij helpen.

Wat kan ik doen?

Er zijn verschillende methodes om te ontharen, ieder met hun eigen voor- en nadelen.

  1. Epileren: door te epileren blijven je haartjes ongeveer 4-6 weken weg, daarna groeien ze terug en kun je weer aan de slag met epileren.
  2. Harsen: Net zoals bij het epileren, blijft de haargroei van 4 tot 6 weken uit. Veel mensen ervaren harsen als één van de pijnlijkste manieren om van je ongewenste haargroei af te komen.
  3. Scheren: Dit is de populairste, maar tevens minst langdurige oplossing. Het haar groeit na het scheren binnen een of twee dagen vaak hard en stug weer aan, wat niet fijn aanvoelt.
  4. Touwtjes: Door middel van een draaiende beweging met dunne draadjes worden de haartjes meegenomen. Na een aantal weken groeien de haartjes terug.
  5. Ontharingscrème: De crème doet vaak alleen z’n werk als je haren kronkelig en elastisch geworden zijn, op die manier zijn de haren gemakkelijk te verwijderen.
  6. Bleken: De methode om haartjes minder zichtbaar te maken, zonder dat je ze daadwerkelijk weghaalt. Het nadeel is wel dat je huid er geïrriteerd op kan reageren, waardoor er een huiduitslag kan ontstaan.

Is er een definitieve oplossing?

De bovenstaande oplossingen zijn zoals eerder vermeld tijdelijk, en zul je dus moeten blijven herhalen voor je gewenste resultaat. Maar wil je echt definitief van je ongewenste haargroei af, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Bijvoorbeeld door middel van laseren. Met laserontharing is het mogelijk om haar permanent te verwijderen. Bij Medikos maken we gebruik van de MedArt Diodelaser.

Is de MedArt diodelaser veilig?

Deze laser is aangewezen als één van de meest effectieve ontharingslasers. De huidtherapeuten van Medikos zijn erg ervaren wat betreft laserbehandelingen. Het is meer dan logisch dat je het zo’n laser misschien spannend vindt, maar de MedArt diodelaser is meer dan veilig. Dat komt onder andere doordat je huid tijdens de behandeling goed wordt gekoeld door een watergekoelde scanner die de gehele behandeling lang op je huid wordt geplaatst.

Hoe lang blijf ik resultaat zien?

Wat zo fijn is aan deze methode, is dat het heel weinig onderhoud vraagt. Je hoeft maar één keer in de twee jaar terug te komen, om deze behandeling opnieuw uit te laten voeren. Tot die tijd zal je geen tot enkele ongewenste haartjes zien verschijnen.

Geïnteresseerd?

Ben je enthousiast over deze manier van laserontharing? Bij Medikos willen ze niets liever dan jou helpen. Je kan contact met ze opnemen voor nog meer informatie over deze methode.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Wie kan die tattoo verwijderen?

Heb jij spijt van je tatoeage? Laat je tattoo verwijderen door een aantal laserbehandelingen bij Medikos.

Lees verder

7 feiten en fabels over PMU

Hamsterwangen en een onderkin: huidveroudering kan veel aan je uiterlijk veranderen. De lipo-laserbehandeling van Medikos maakt er korte metten mee.

Lees verder

Huidveroudering? Ga de strijd aan met de zwaartekracht!

Hamsterwangen en een onderkin: huidveroudering kan veel aan je uiterlijk veranderen. De lipo-laserbehandeling van Medikos maakt er korte metten mee.

Lees verder

Een ontsierend litteken? Er is wat aan te doen!

Wil jij van dat storende en ontsierende litteken af? Dat kan met de fraction CO2-lasertherapie van Medikos. Lees er hier alles over.

Lees verder

Ontharen: zo bereik je een blijvend resultaat

Ben jij elke week bezig om je benen te ontharen en wil jij graag definitief van je ongewenste haargroei afkomen? Lees hier hoe je dat kunt bereiken.

Lees verder

Vaarwel rimpels: breng vitaliteit terug in je huid

Wil jij de strijd tegen je rimpels aangaan? Dat kan met de fraction CO2-laserbehandeling van Medikos. Lees er hier alles over.

Lees verder

Wat te doen tegen acnelittekens?

Littekens als gevolg van acne zijn erg vervelend. Gelukkig kun je ze laten behandelen met behulp van lasertherapie!

Lees verder

Wat je altijd al wilde weten over… couperose

Altijd rode wangen door couperose…Hoe kom je ervan af? Lees het in dit blog.

Lees verder

Last van couperose? Probeer een vaatlaserbehandeling!

Last van couperose? Lees hier hoe een vaatlaserbehandeling kan helpen! Voor altijd af van rode wangen met lasertechniek!

Lees verder

Ervaringen

Ik ben heel erg blij met de laserbehandelingen die ik heb gehad, en ik raad Medikos van harte aan! Het personeel is top, en de behandelingen zijn uiterst professioneel. Ik heb mijn schaamregio laten ontharen. Dit vond ik vooraf best spannend en ongemakkelijk, maar het personeel heeft mij hier zeer gemakkelijk en uiterst professioneel doorheen geholpen!

- Hanne

Altijd even vriendelijk en ik ga altijd met een tevreden gevoel de deur uit!

- Corrien

Superprofi behandeling & zeer veel aandacht & liefdevolle service & adviezen. Ik doe het normaal met de krachten van de natuur, maar dit keer ook met hulp van Medikos; heel goed bevallen van jullie service op maat & naar mijn wensen in deze. Ongelooflijk wat deze kliniek allemaal kan & doet & zoveel tijd & aandacht geeft. Heel blij met jullie.

- Soes

Je favoriete
producten voor
thuis

We hebben in de webshop al jouw
favoriete producten beschikbaar.
Wil jij gemakkelijk vanuit huis
bestellen? Neem dan een bezoek
aan de webshop.