Ontharen: zo bereik je een blijvend resultaat

Ontharen: zo bereik je een blijvend resultaat

BLOG | 13 januari 2023

Wist je dat een mens met ongeveer 5 miljoen haarzakjes, verspreid over het hele lichaam, geboren wordt? Hoe ze over het lichaam verspreid zijn, is vastgelegd in onze genen. Zolang die zich voornamelijk bovenop ons hoofd bevinden, zijn we daar over het algemeen wel blij mee. Zo’n mooie volle bos haar is immers een waar visitekaartje. Datzelfde geldt voor onze wenkbrauwen en wimpers. Maar met haren op andere plaatsen zijn we over het algemeen niet zo gelukkig. Daar willen we het liefst zo snel mogelijk vanaf.

ontharen

Ongewenste haargroei

Denk maar eens aan die donkere haren op je bovenlip, okselhaar of schaamhaar dat onder je bikinibroekje uitkomt. Behaarde benen, armen, rug of borst. En hoe vaak en zorgvuldig je ook scheert, epileert, harst, waxt, met ontharingscrème smeert of misschien zelfs hormoonpreparaten gebruikt, ze komen altijd weer terug.

Groeicyclus

De oorzaak daarvan ligt in de groeicyclus van ons haar. Deze kent verschillende fases: een groeifase, overgangsfase, rustfase en uitvalfase. In het haarzakje vormt zich de haarwortel die uitgroeit tot een haar: de groeifase. Als de haar volledig is uitgegroeid, komt het in de overgangsfase die slechts twee tot drie weken duurt. De haar wordt dan niet meer gevoed en wordt zwak. De haar komt in de rustfase terwijl eronder alvast een nieuwe haar begint te groeien. In de uitvalfase valt de haar uit en start de cyclus opnieuw.

Ontharen met MedArt diodelaser

De oorzaak dat bij eerdere pogingen om te ontharen de ongewenste haren altijd weer terugkwamen, is omdat het haarzakje gewoon zijn werk kon blijven doen. Met onze MedArt diodelaser pakken we juist dat haarzakje aan, waardoor het geen nieuwe haren meer kan produceren.

Laserbehandeling

De laser produceert licht met een hoge energie die de pigmentcellen in je haren verwarmt en vernietigt. Die hitte zorgt ervoor dat ook het haarzakje verbrandt, zodat er geen nieuwe haar meer uit kan groeien. De laserbehandeling kan een warm prikkelend gevoel geven, maar omdat we je huid tegelijkertijd met een speciaal gekoelde laserkop koelen, is dat niet vervelend. Na één tot twee weken zullen de haren in het behandelde gebied uitvallen.

Meerdere sessies

Haarzakjes zitten niet allemaal in dezelfde groeifase. Omdat de laser inwerkt op het pigment van de haar, zal het niet de haarzakjes aanpakken die zich in de rustfase bevinden. Daarom is één behandeling ook nooit genoeg om een optimaal resultaat te behalen. Je hebt dus altijd meerdere behandelingen nodig – en zelfs dan zullen er nog steeds haarzakjes zijn die nog steeds in ruste zijn – om de ongewenste haargroei tot 95% te verminderen.

Toepassingsmogelijkheden

Ontharen met de MedArt diodelaser is geschikt voor de volgende lichaamsdelen:

Contact

Heb jij ook genoeg van scheerbultjes en haren die een week na het waxen, harsen of epileren al weer tevoorschijn komen? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie over (bijna) definitief ontharen.

Deel dit bericht op:


Lees ook

Vaarwel rimpels: breng vitaliteit terug in je huid

Wil jij de strijd tegen je rimpels aangaan? Dat kan met de fraction CO2-laserbehandeling van Medikos. Lees er hier alles over.

Lees verder

Wat te doen tegen acnelittekens?

Littekens als gevolg van acne zijn erg vervelend. Gelukkig kun je ze laten behandelen met behulp van lasertherapie!

Lees verder

Wat je altijd al wilde weten over… couperose

Altijd rode wangen door couperose…Hoe kom je ervan af? Lees het in dit blog.

Lees verder

Last van couperose? Probeer een vaatlaserbehandeling!

Last van couperose? Lees hier hoe een vaatlaserbehandeling kan helpen! Voor altijd af van rode wangen met lasertechniek!

Lees verder

Elke dag stralen? Leer over de mogelijkheden van PMU

Je hebt de ene kant netjes aangezet. Perfect! De andere vertikt het om mee te doen. Eyeliner is ’s ochtends onze grootste vijand! Met PMU zit jouw make-up altijd perfect.

Lees verder

Weg met die onderkin en terug naar een strakke kaaklijn!

Verraden je onderkin en kaaklijn jouw leeftijd? Je hoeft geen extreem ingrijpende behandelingen te ondergaan om dit probleem te verhelpen. Lees hier meer over dé oplossing!

Lees verder

Last van oedeem? Oedeemtherapie helpt!

Gezwollen enkels, kortademigheid of een moeilijk passende broek. Je denkt aan alle traktaties op kantoor. Daar was je toch vanaf gebleven? Mogelijk heb je last van oedeem! Hoe ga je te werk?

Lees verder

Wat kan ik doen tegen ongewenste haargroei?

Wil jij af van je regelmatig moeten scheren om van je ongewenste haargroei af te komen? Hier is dé oplossing voor jou.

Lees verder

Een wakkere oogopslag in plaats van hangende oogleden!

Hangende oogleden kunnen je behoorlijk in de weg zitten. Zou jij je je ogen net zo willen laten stralen als hoe je je van binnen voelt? Lees hier hoe dat kan.

Lees verder

Ervaringen

Ik ben zeer tevreden over de laserbehandeling die ik tot dusver 2 keer heb gehad. Ik heb last van littekens in mijn gelaat en deze zijn al na twee behandelingen aanzienlijk verminderd. De persoonlijke benadering en behandeling van Yolande Werkman zijn zeer prettig en professioneel en bij haar kom ik zeker terug.

- Pleuni

Je favoriete
producten voor
thuis

We hebben in de webshop al jouw
favoriete producten beschikbaar.
Wil jij gemakkelijk vanuit huis
bestellen? Neem dan een bezoek
aan de webshop.