PMU: stralen met mooie wenkbrauwen!

PMU: stralen met mooie wenkbrauwen!

BLOG | 4 november 2021

In de ochtend heb jij je wenkbrauwen eindelijk piekfijn kunnen krijgen. De kleur van de poeder klopt en de lijnen zijn strak. Maar tijdens het fietsen, valt er een hevige regenbui. Wanneer je in de spiegel kijkt, zie je dat je wenkbrauwen volledig zijn uitgelopen. Al dat harde werk is dus voor niets geweest. Daar raak jij vrij gefrustreerd van. Gelukkig kan PMU hierbij helpen. Hiermee hoef jij niet meer te worstelen met de kleur, vorm of die vervelende uitgelopen vlekken.

Belangrijk onderdeel

Wenkbrauwen zijn een belangrijk onderdeel van ons gezicht. Het maakt je uitstraling en zorgt voor expressie in het gezicht. Wanneer jij van nature dunne of lichte wenkbrauwen hebt, heb je wellicht het gevoel dat deze expressie ontbreekt. Of misschien heb jij het bijtekenen van je wenkbrauwen niet helemaal in de vingers. Dat is het moment wanneer permanente make-up kan optreden.

Permanente make-up

Onder PMU verstaan we het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit wordt gedaan met een PMU-apparaat, waarin een naald- en hygiënemodule wordt toegepast. Met de kleine ultradunne naaldjes worden er met kleine bewegingen pigment aangebracht. Zo ontstaan er kleine fijne lijntjes, waardoor er een natuurlijke uitstraling wordt ontwikkeld. Omdat de pigmentatie in het bovenste laagje van je huid komt, zal de kleur in verloop van tijd vervagen. Niet binnen een korte periode, want de permanente wenkbrauwen blijven over het algemeen één tot drie jaar zitten.

PMU VS tatoeage

PMIU wordt vaak vergeleken met tatoeëren. Dit is begrijpelijk, aangezien er duidelijke overeenkomsten zijn. Maar tussen deze twee vormen zit wel degelijk verschil. Bij een tatoeage wordt de inkt drie millimeter in het onderhuidse bindweefsel geplaatst. Met PMU dringt het pigment het maar anderhalf tot twee millimeter in de lederhuid door. Dat is ook de verklaring waarom pigment sneller vervaagt dan een tatoeage. Verder wordt er bij het pigmenteren van permanente make-up heel andere apparatuur en technieken gebruikt.

Hairstroke wenkbrauwen

Voor permanente wenkbrauwen bestaan er verschillende technieken. Bij Medikos maken we gebruik van de hairstroke-techniek. Hierbij worden er kleine sneetjes pigment aangebracht, die op fijne haartjes lijken. Daardoor krijg je een natuurlijke uitstraling. Je wenkbrauwen zijn niet van het echte te onderscheiden. Bovendien kan de techniek ook prima ingezet worden wanneer er nog wel wat haren op je wenkbrauwen zitten. De hairstrokes zijn dan een mooie opvulling. De behandeling zelf is nagenoeg pijnloos en is van korte duur. In totaal zal het ongeveer vijftien minuten duren.

Naverzorging

Na een PMU-behandeling zijn er een aantal aspecten waar je op moet letten. Zo is het van belang de eerste zeven dagen de pigmentatie droog te houden. Uiteraard kan je je haren wassen, maar spoel het voorzichtig uit. Na enige tijd zullen er kleine korstjes gaan ontstaan op de behandelde plek. Het is misschien verleidelijk om te krabben, maar probeer dit niet te doen. Op die manier helen je permanente wenkbrauwen het beste. Verder is het verstandig de permanente make-up zo weinig mogelijk aan te raken en gedurende veertien dagen geen cosmetica gebruiken.

Medikos

Bij Medikos hebben we verschillende beautybehandeling tot onze beschikking. Naast permanente make-up, hebben we een nieuwe vorm van wenkbrauwstyling erbij, namelijk: wenkbrauwextensions. Hierbij zal een een echte browstylist de behandeling uitvoeren. Maar ook voor huidtherapie, huidverjonging en laserontharing kun jij bij ons terecht. Ben jij nieuwsgierig? Neem gerust contact op.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Wie kan die tattoo verwijderen?

Heb jij spijt van je tatoeage? Laat je tattoo verwijderen door een aantal laserbehandelingen bij Medikos.

Lees verder

7 feiten en fabels over PMU

Hamsterwangen en een onderkin: huidveroudering kan veel aan je uiterlijk veranderen. De lipo-laserbehandeling van Medikos maakt er korte metten mee.

Lees verder

Huidveroudering? Ga de strijd aan met de zwaartekracht!

Hamsterwangen en een onderkin: huidveroudering kan veel aan je uiterlijk veranderen. De lipo-laserbehandeling van Medikos maakt er korte metten mee.

Lees verder

Een ontsierend litteken? Er is wat aan te doen!

Wil jij van dat storende en ontsierende litteken af? Dat kan met de fraction CO2-lasertherapie van Medikos. Lees er hier alles over.

Lees verder

Ontharen: zo bereik je een blijvend resultaat

Ben jij elke week bezig om je benen te ontharen en wil jij graag definitief van je ongewenste haargroei afkomen? Lees hier hoe je dat kunt bereiken.

Lees verder

Vaarwel rimpels: breng vitaliteit terug in je huid

Wil jij de strijd tegen je rimpels aangaan? Dat kan met de fraction CO2-laserbehandeling van Medikos. Lees er hier alles over.

Lees verder

Wat te doen tegen acnelittekens?

Littekens als gevolg van acne zijn erg vervelend. Gelukkig kun je ze laten behandelen met behulp van lasertherapie!

Lees verder

Wat je altijd al wilde weten over… couperose

Altijd rode wangen door couperose…Hoe kom je ervan af? Lees het in dit blog.

Lees verder

Last van couperose? Probeer een vaatlaserbehandeling!

Last van couperose? Lees hier hoe een vaatlaserbehandeling kan helpen! Voor altijd af van rode wangen met lasertechniek!

Lees verder

Ervaringen

Ik ben heel erg blij met de laserbehandelingen die ik heb gehad, en ik raad Medikos van harte aan! Het personeel is top, en de behandelingen zijn uiterst professioneel. Ik heb mijn schaamregio laten ontharen. Dit vond ik vooraf best spannend en ongemakkelijk, maar het personeel heeft mij hier zeer gemakkelijk en uiterst professioneel doorheen geholpen!

- Hanne

Altijd even vriendelijk en ik ga altijd met een tevreden gevoel de deur uit!

- Corrien

Superprofi behandeling & zeer veel aandacht & liefdevolle service & adviezen. Ik doe het normaal met de krachten van de natuur, maar dit keer ook met hulp van Medikos; heel goed bevallen van jullie service op maat & naar mijn wensen in deze. Ongelooflijk wat deze kliniek allemaal kan & doet & zoveel tijd & aandacht geeft. Heel blij met jullie.

- Soes

Je favoriete
producten voor
thuis

We hebben in de webshop al jouw
favoriete producten beschikbaar.
Wil jij gemakkelijk vanuit huis
bestellen? Neem dan een bezoek
aan de webshop.