Weg met die onderkin en terug naar een strakke kaaklijn!

Weg met die onderkin en terug naar een strakke kaaklijn!

BLOG | 14 juni 2022

Verraden je onderkin en kaaklijn jouw leeftijd? Je hoeft geen extreem ingrijpende behandelingen te ondergaan om dit probleem te verhelpen. Wist je namelijk dat je met Lipo laserbehandeling een heel effectief resultaat kunt bereiken?

Het verloop van huidveroudering

Ouder worden is een bijzonder en waardevol levensproces. Huidveroudering is helaas iets wat we het liefst achterwege laten, maar we ontkomen niet aan zwaartekracht. Hoewel we een paar dingen kunnen doen om het te voorkomen, huidveroudering wordt doorgaans zichtbaar rond ons dertigste levensjaar. Een duidelijke frons, kraaienpootjes, lachrimpels en slappe wangen beginnen zich in het gezicht te vormen. De verslapping van de huid wordt veroorzaakt door een afname van:

  • Collageen
  • Hyaluronzuur
  • Elastine

Een slappe huid

Ook de huid rondom de kin en kaaklijn krijgt het lastiger! Het zijn plekken waar de verslapping duidelijk zichtbaar is. Dit uit zich in een onderkin en hangende huid rondom de kaaklijn. Het behandelen van deze verschijnselen is gelukkig mogelijk. Misschien is het eerste wat in jouw hoofd opkomt een facelift, maar wees niet bevreesd! Je kunt namelijk kiezen voor een veel minder ingrijpende behandeling die hetzelfde resultaat geeft. Een voorbeeld van een beperkt invasieve behandeling is een lipo laserbehandeling. Hierbij worden met behulp van laserstralen vetcellen weggesmolten.

Lipo laserbehandeling

De behandeling gaat van start met het aftekenen van probleemgebieden. De plekken worden plaatselijk verdoofd om ongemakken te beperken. Vervolgens brengt de arts via een aantal prikgaatjes de canule (een hol buisje) in. De canule wordt parallel aan de huid heen en weer bewogen. Tijdens deze bewegingen zorgt het verhitte uiteinde van de canule ervoor dat het vetweefsel doelgericht wordt weggesmolten. Het hechten van de insteekopeningen voor de canule is niet nodig doordat de doorsnee slechts een kleine 1.2 mm telt.

Nabehandeling en resultaat

Dan zit het er alweer op. Je mag naar huis! Na de behandeling zijn de kin en kaak nog wat gezwollen door de verdoving. De insteekopeningen worden afgedekt met absorberend verband. Om de zwelling tegen te gaan en de aanmaak van nieuwe huidcellen te stimuleren, houd je het verband thuis en ’s nachts zoveel mogelijk om. De afname in vet wordt in de eerste weken steeds opvallender, en het eindresultaat is rond de 3 tot 6 maanden zichtbaar. Je zult een flinke verandering in jouw zijprofiel zien!

Lipo laser bij Medikos

Bij Medikos behandelen wij de onderkin en kaak met de MedArt Smart Sculp. Wij behandelen volgens de deze blog, maar bieden daarnaast een persoonlijk consult om mogelijkheden door te nemen. Ben je benieuwd? Neem contact met ons op en vertel ons jouw wensen.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Wie kan die tattoo verwijderen?

Heb jij spijt van je tatoeage? Laat je tattoo verwijderen door een aantal laserbehandelingen bij Medikos.

Lees verder

7 feiten en fabels over PMU

Hamsterwangen en een onderkin: huidveroudering kan veel aan je uiterlijk veranderen. De lipo-laserbehandeling van Medikos maakt er korte metten mee.

Lees verder

Huidveroudering? Ga de strijd aan met de zwaartekracht!

Hamsterwangen en een onderkin: huidveroudering kan veel aan je uiterlijk veranderen. De lipo-laserbehandeling van Medikos maakt er korte metten mee.

Lees verder

Een ontsierend litteken? Er is wat aan te doen!

Wil jij van dat storende en ontsierende litteken af? Dat kan met de fraction CO2-lasertherapie van Medikos. Lees er hier alles over.

Lees verder

Ontharen: zo bereik je een blijvend resultaat

Ben jij elke week bezig om je benen te ontharen en wil jij graag definitief van je ongewenste haargroei afkomen? Lees hier hoe je dat kunt bereiken.

Lees verder

Vaarwel rimpels: breng vitaliteit terug in je huid

Wil jij de strijd tegen je rimpels aangaan? Dat kan met de fraction CO2-laserbehandeling van Medikos. Lees er hier alles over.

Lees verder

Wat te doen tegen acnelittekens?

Littekens als gevolg van acne zijn erg vervelend. Gelukkig kun je ze laten behandelen met behulp van lasertherapie!

Lees verder

Wat je altijd al wilde weten over… couperose

Altijd rode wangen door couperose…Hoe kom je ervan af? Lees het in dit blog.

Lees verder

Last van couperose? Probeer een vaatlaserbehandeling!

Last van couperose? Lees hier hoe een vaatlaserbehandeling kan helpen! Voor altijd af van rode wangen met lasertechniek!

Lees verder

Ervaringen

Ik ben heel erg blij met de laserbehandelingen die ik heb gehad, en ik raad Medikos van harte aan! Het personeel is top, en de behandelingen zijn uiterst professioneel. Ik heb mijn schaamregio laten ontharen. Dit vond ik vooraf best spannend en ongemakkelijk, maar het personeel heeft mij hier zeer gemakkelijk en uiterst professioneel doorheen geholpen!

- Hanne

Altijd even vriendelijk en ik ga altijd met een tevreden gevoel de deur uit!

- Corrien

Superprofi behandeling & zeer veel aandacht & liefdevolle service & adviezen. Ik doe het normaal met de krachten van de natuur, maar dit keer ook met hulp van Medikos; heel goed bevallen van jullie service op maat & naar mijn wensen in deze. Ongelooflijk wat deze kliniek allemaal kan & doet & zoveel tijd & aandacht geeft. Heel blij met jullie.

- Soes

Je favoriete
producten voor
thuis

We hebben in de webshop al jouw
favoriete producten beschikbaar.
Wil jij gemakkelijk vanuit huis
bestellen? Neem dan een bezoek
aan de webshop.