Weg met die onderkin en terug naar een strakke kaaklijn!

Weg met die onderkin en terug naar een strakke kaaklijn!

BLOG | 14 juni 2022

Verraden je onderkin en kaaklijn jouw leeftijd? Je hoeft geen extreem ingrijpende behandelingen te ondergaan om dit probleem te verhelpen. Wist je namelijk dat je met Lipo laserbehandeling een heel effectief resultaat kunt bereiken?

Het verloop van huidveroudering

Ouder worden is een bijzonder en waardevol levensproces. Huidveroudering is helaas iets wat we het liefst achterwege laten, maar we ontkomen niet aan zwaartekracht. Hoewel we een paar dingen kunnen doen om het te voorkomen, huidveroudering wordt doorgaans zichtbaar rond ons dertigste levensjaar. Een duidelijke frons, kraaienpootjes, lachrimpels en slappe wangen beginnen zich in het gezicht te vormen. De verslapping van de huid wordt veroorzaakt door een afname van:

  • Collageen
  • Hyaluronzuur
  • Elastine

Een slappe huid

Ook de huid rondom de kin en kaaklijn krijgt het lastiger! Het zijn plekken waar de verslapping duidelijk zichtbaar is. Dit uit zich in een onderkin en hangende huid rondom de kaaklijn. Het behandelen van deze verschijnselen is gelukkig mogelijk. Misschien is het eerste wat in jouw hoofd opkomt een facelift, maar wees niet bevreesd! Je kunt namelijk kiezen voor een veel minder ingrijpende behandeling die hetzelfde resultaat geeft. Een voorbeeld van een beperkt invasieve behandeling is een lipo laserbehandeling. Hierbij worden met behulp van laserstralen vetcellen weggesmolten.

Lipo laserbehandeling

De behandeling gaat van start met het aftekenen van probleemgebieden. De plekken worden plaatselijk verdoofd om ongemakken te beperken. Vervolgens brengt de arts via een aantal prikgaatjes de canule (een hol buisje) in. De canule wordt parallel aan de huid heen en weer bewogen. Tijdens deze bewegingen zorgt het verhitte uiteinde van de canule ervoor dat het vetweefsel doelgericht wordt weggesmolten. Het hechten van de insteekopeningen voor de canule is niet nodig doordat de doorsnee slechts een kleine 1.2 mm telt.

Nabehandeling en resultaat

Dan zit het er alweer op. Je mag naar huis! Na de behandeling zijn de kin en kaak nog wat gezwollen door de verdoving. De insteekopeningen worden afgedekt met absorberend verband. Om de zwelling tegen te gaan en de aanmaak van nieuwe huidcellen te stimuleren, houd je het verband thuis en ’s nachts zoveel mogelijk om. De afname in vet wordt in de eerste weken steeds opvallender, en het eindresultaat is rond de 3 tot 6 maanden zichtbaar. Je zult een flinke verandering in jouw zijprofiel zien!

Lipo laser bij Medikos

Bij Medikos behandelen wij de onderkin en kaak met de MedArt Smart Sculp. Wij behandelen volgens de deze blog, maar bieden daarnaast een persoonlijk consult om mogelijkheden door te nemen. Ben je benieuwd? Neem contact met ons op en vertel ons jouw wensen.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Wat te doen tegen acnelittekens?

Littekens als gevolg van acne zijn erg vervelend. Gelukkig kun je ze laten behandelen met behulp van lasertherapie!

Lees verder

Wat je altijd al wilde weten over… couperose

Altijd rode wangen door couperose…Hoe kom je ervan af? Lees het in dit blog.

Lees verder

Last van couperose? Probeer een vaatlaserbehandeling!

Last van couperose? Lees hier hoe een vaatlaserbehandeling kan helpen! Voor altijd af van rode wangen met lasertechniek!

Lees verder

Elke dag stralen? Leer over de mogelijkheden van PMU

Je hebt de ene kant netjes aangezet. Perfect! De andere vertikt het om mee te doen. Eyeliner is ’s ochtends onze grootste vijand! Met PMU zit jouw make-up altijd perfect.

Lees verder

Last van oedeem? Oedeemtherapie helpt!

Gezwollen enkels, kortademigheid of een moeilijk passende broek. Je denkt aan alle traktaties op kantoor. Daar was je toch vanaf gebleven? Mogelijk heb je last van oedeem! Hoe ga je te werk?

Lees verder

Wat kan ik doen tegen ongewenste haargroei?

Wil jij af van je regelmatig moeten scheren om van je ongewenste haargroei af te komen? Hier is dé oplossing voor jou.

Lees verder

Een wakkere oogopslag in plaats van hangende oogleden!

Hangende oogleden kunnen je behoorlijk in de weg zitten. Zou jij je je ogen net zo willen laten stralen als hoe je je van binnen voelt? Lees hier hoe dat kan.

Lees verder

Huidveroudering aanpakken met de Venus Freeze

Er zijn allerlei oorzaken waardoor huidveroudering eerder ontstaat. Gelukkig helpt de Venus Freeze behandeling! Lees hier meer over de behandelmogelijkheden.

Lees verder

Littekens door acne… zo kun je ze laten behandelen!

Last van littekens door acne? Dat is enorm vervelend. Gelukkig bestaan er oplossingen voor. Lees hier meer!

Lees verder

Ervaringen

Ik ben zeer tevreden over de laserbehandeling die ik tot dusver 2 keer heb gehad. Ik heb last van littekens in mijn gelaat en deze zijn al na twee behandelingen aanzienlijk verminderd. De persoonlijke benadering en behandeling van Yolande Werkman zijn zeer prettig en professioneel en bij haar kom ik zeker terug.

- Pleuni

Je favoriete
producten voor
thuis

We hebben in de webshop al jouw
favoriete producten beschikbaar.
Wil jij gemakkelijk vanuit huis
bestellen? Neem dan een bezoek
aan de webshop.