Vaarwel rimpels: breng vitaliteit terug in je huid

Vaarwel rimpels: breng vitaliteit terug in je huid

BLOG | 16 december 2022

Naarmate je ouder wordt, verandert er veel in je lichaam. Kijk alleen maar naar je huid. Je ooit zo zachte, gave babyhuidje maakte heel wat veranderingen door: acne tijdens je puberteit, pigmentvlekken tijdens je zwangerschappen en tegenwoordig lijkt het aantal de fijne lijntjes en rimpels per dag toe te nemen. Ook je kaaklijn is niet meer zo strak als voorheen. Kon je de klok maar weer even terugdraaien.

rimpels

Huidveroudering

Hoe goed je je huid ook verzorgt, het proces van huidveroudering is niet te stoppen. Dat komt omdat de productie van stofjes die verantwoordelijk zijn voor de stevigheid en elasticiteit van je huid (collageen en elastine) al rond je 23ste levensjaar begint af te nemen. Pas een jaar of tien later zie je daar voor het eerst het effect van: rimpels. Je huid wordt dunner en kan zich steeds minder goed aanpassen aan het onderliggende volume. Doordat op latere leeftijd ook je schedel krimpt, wordt je huid als het ware te groot voor je gezicht.

Externe factoren

Daarnaast zijn er ook nog externe factoren die het proces van huidveroudering kunnen versnellen:

De strijd tegen rimpels

Maar er is goed nieuws! Alhoewel huidveroudering niet te stoppen is, kunnen we de klok wél een stukje terugdraaien. In onze salon hebben we namelijk de beschikking over een nieuw type laser: de MedArt Frx fractional CO2-laser. Met deze laser kunnen we huid die vitaliteit en elasticiteit mist, weer steviger en jonger maken. Het herstelt de structuur, kleur en glans van je huid én stimuleert de aanmaak van collageen. Rimpels worden minder uitgesproken, fijne lijntjes verdwijnen en je kaaklijn wordt weer strakker.

Celvernieuwing en aanmaak collageen

Het werkt als volgt. Met speciale lichtbundels, die zo breed zijn als een mensenhaar, schiet de laser over het te behandelen gebied een gelijkmatig patroon van gaatjes in de bovenste en middelste lagen van de huid. De hierdoor ontstane minuscule wondjes zetten je huid aan tot celvernieuwing en de aanmaak van collageen. De ‘wondjes’ worden omgeven door gezonde huidcellen en genezen daardoor heel snel. Tijdens dat genezingsproces worden zowel de opperhuid als het bindweefsel in de lederhuid vernieuwd en worden je rimpels minder uitgesproken of ze verdwijnen helemaal.

Geen down-time

Een behandeling duurt, afhankelijk van het te behandelen oppervlak van je huid, gemiddeld dertig tot vijftig minuten en wordt in principe zonder verdoving uitgevoerd. Mocht je het toch te gevoelig vinden, dan kan er een verdovende crème worden gebruikt. Na de behandeling kan je huid wat rood en gezwollen zijn, maar dat mag je met make-up camoufleren, zodat je gewoon weer alles kunt doen. Op elk laserpuntje ontstaat een klein korstje. Deze verdwijnen na twee tot vier dagen. Kijk wel uit voor de zon. Je huid mag de eerste vier weken niet worden blootgesteld aan de zon. Verzorg je huid daarom die eerste periode met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.

Snel resultaat

Al na een week zul je verbetering van je huid zien: het krijgt haar volle en vitale uitstraling weer terug. Dat effect werkt nog één tot drie maanden door. Wil je een optimaal resultaat dan zijn er nog twee of drie behandelingen nodig.

Neem contact op

Ben jij ook geïnteresseerd in een behandeling met de MedArt Frx fractional CO2-laser? Neem dan contact met ons op. Tijdens een eerste intakegesprek vertellen we je alles over welk resultaat je mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. Bij ons kun je altijd rekenen op een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Ontharen: zo bereik je een blijvend resultaat

Ben jij elke week bezig om je benen te ontharen en wil jij graag definitief van je ongewenste haargroei afkomen? Lees hier hoe je dat kunt bereiken.

Lees verder

Wat te doen tegen acnelittekens?

Littekens als gevolg van acne zijn erg vervelend. Gelukkig kun je ze laten behandelen met behulp van lasertherapie!

Lees verder

Wat je altijd al wilde weten over… couperose

Altijd rode wangen door couperose…Hoe kom je ervan af? Lees het in dit blog.

Lees verder

Last van couperose? Probeer een vaatlaserbehandeling!

Last van couperose? Lees hier hoe een vaatlaserbehandeling kan helpen! Voor altijd af van rode wangen met lasertechniek!

Lees verder

Elke dag stralen? Leer over de mogelijkheden van PMU

Je hebt de ene kant netjes aangezet. Perfect! De andere vertikt het om mee te doen. Eyeliner is ’s ochtends onze grootste vijand! Met PMU zit jouw make-up altijd perfect.

Lees verder

Weg met die onderkin en terug naar een strakke kaaklijn!

Verraden je onderkin en kaaklijn jouw leeftijd? Je hoeft geen extreem ingrijpende behandelingen te ondergaan om dit probleem te verhelpen. Lees hier meer over dé oplossing!

Lees verder

Last van oedeem? Oedeemtherapie helpt!

Gezwollen enkels, kortademigheid of een moeilijk passende broek. Je denkt aan alle traktaties op kantoor. Daar was je toch vanaf gebleven? Mogelijk heb je last van oedeem! Hoe ga je te werk?

Lees verder

Wat kan ik doen tegen ongewenste haargroei?

Wil jij af van je regelmatig moeten scheren om van je ongewenste haargroei af te komen? Hier is dé oplossing voor jou.

Lees verder

Een wakkere oogopslag in plaats van hangende oogleden!

Hangende oogleden kunnen je behoorlijk in de weg zitten. Zou jij je je ogen net zo willen laten stralen als hoe je je van binnen voelt? Lees hier hoe dat kan.

Lees verder

Ervaringen

Ik ben zeer tevreden over de laserbehandeling die ik tot dusver 2 keer heb gehad. Ik heb last van littekens in mijn gelaat en deze zijn al na twee behandelingen aanzienlijk verminderd. De persoonlijke benadering en behandeling van Yolande Werkman zijn zeer prettig en professioneel en bij haar kom ik zeker terug.

- Pleuni

Je favoriete
producten voor
thuis

We hebben in de webshop al jouw
favoriete producten beschikbaar.
Wil jij gemakkelijk vanuit huis
bestellen? Neem dan een bezoek
aan de webshop.