Wat je altijd al wilde weten over… couperose

Wat je altijd al wilde weten over… couperose

BLOG | 11 oktober 2022

Iedereen voelt weleens het bloed naar de wangen stijgen in een beschamende situatie. Maar wat als je altijd rood bent in je gezicht? Je hebt vast weleens gehoord van couperose, de volksbenaming voor zichtbare rode bloedvaatjes. Veel mensen die hier last van hebben, storen zich er enorm aan. Maar wat houdt couperose eigenlijk precies in? Hoe ontstaat het, en belangrijker nog: wat kun je eraan doen?

Wat is couperose?

De officiële benaming voor couperose is teleangiëctasie. Maar dat woord besparen we je voor nu even! Couperose is een huidaandoening waarbij kleine bloedvaatjes in het gezicht heel duidelijk zichtbaar worden. De imperfectie is vooral te zien op de wangen, maar kan ook in de overige delen van het gezicht voorkomen. Op de langere termijn kan het zich zelfs uitbreiden naar de hals en de benen. In het laatste geval worden het beenvaatjes genoemd. Het ontwikkelt zich meestal vanaf een leeftijd van 30 jaar en komt zowel bij vrouwen als mannen voor. Bij vrouwen ontwikkelt couperose zich meestal op de wangen, terwijl het bij mannen meestal rond de neus te zien is. Medisch gezien is de aandoening niet ernstig, maar het is wel iets wat je onzeker kan maken. 

Hoe ontstaat het?

Couperose ontstaat doordat bloedvaatjes slapper en wijder worden. Hoe ouder je wordt, hoe meer dit gebeurt. Een precieze oorzaak van het slapper worden van de bloedvaten is niet bekend. Wel is duidelijk dat de volgende factoren een rol kunnen spelen:

Wat kun je zelf doen?

Couperose is helaas niet te voorkomen: meestal erf je het, en moet je je daarbij neerleggen. Natuurlijk zijn er ergere dingen in de wereld, maar het kan wel iets zijn waar je je dagelijks aan stoort. Om verergering van het proces van couperose tegen te gaan, kun je wel met bepaalde factoren rekening houden. Zo is het verstandig om grote temperatuurswisselingen te vermijden. De sauna is verboden terrein! Daarnaast kun je je huid een handje helpen door haar goed te hydrateren en een zonnebrandcrème te gebruiken. Kleine moeite toch?

Behandeling

Goed nieuws voor iedereen met chronisch rode wangen of beenvaatjes: behandeling is mogelijk! De meest effectieve is een laserbehandeling. Hierbij straalt de laser een lichtstraal in de bloedvaatjes. De rode kleur van het bloed absorbeert dit licht, waardoor het wordt omgezet in warmte. Deze warmte vernietigt de bloedvaatwand: weg met die rode wangen!

Iets voor jou?

Ben je zat van de eeuwige vraag waarom je zo rood bent, en wil je eindelijk van je couperose af? Dan kun je bij Medikos een afspraak maken voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Samen met de huidtherapeute overleg je welke behandeling het beste bij jouw wensen aansluit. Je overlegt samen hoe een mooi eindresultaat eruit moet zien en wat daarvoor nodig is. Neem snel contact op!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Wie kan die tattoo verwijderen?

Heb jij spijt van je tatoeage? Laat je tattoo verwijderen door een aantal laserbehandelingen bij Medikos.

Lees verder

7 feiten en fabels over PMU

Hamsterwangen en een onderkin: huidveroudering kan veel aan je uiterlijk veranderen. De lipo-laserbehandeling van Medikos maakt er korte metten mee.

Lees verder

Huidveroudering? Ga de strijd aan met de zwaartekracht!

Hamsterwangen en een onderkin: huidveroudering kan veel aan je uiterlijk veranderen. De lipo-laserbehandeling van Medikos maakt er korte metten mee.

Lees verder

Een ontsierend litteken? Er is wat aan te doen!

Wil jij van dat storende en ontsierende litteken af? Dat kan met de fraction CO2-lasertherapie van Medikos. Lees er hier alles over.

Lees verder

Ontharen: zo bereik je een blijvend resultaat

Ben jij elke week bezig om je benen te ontharen en wil jij graag definitief van je ongewenste haargroei afkomen? Lees hier hoe je dat kunt bereiken.

Lees verder

Vaarwel rimpels: breng vitaliteit terug in je huid

Wil jij de strijd tegen je rimpels aangaan? Dat kan met de fraction CO2-laserbehandeling van Medikos. Lees er hier alles over.

Lees verder

Wat te doen tegen acnelittekens?

Littekens als gevolg van acne zijn erg vervelend. Gelukkig kun je ze laten behandelen met behulp van lasertherapie!

Lees verder

Last van couperose? Probeer een vaatlaserbehandeling!

Last van couperose? Lees hier hoe een vaatlaserbehandeling kan helpen! Voor altijd af van rode wangen met lasertechniek!

Lees verder

Elke dag stralen? Leer over de mogelijkheden van PMU

Je hebt de ene kant netjes aangezet. Perfect! De andere vertikt het om mee te doen. Eyeliner is ’s ochtends onze grootste vijand! Met PMU zit jouw make-up altijd perfect.

Lees verder

Ervaringen

Ik ben heel erg blij met de laserbehandelingen die ik heb gehad, en ik raad Medikos van harte aan! Het personeel is top, en de behandelingen zijn uiterst professioneel. Ik heb mijn schaamregio laten ontharen. Dit vond ik vooraf best spannend en ongemakkelijk, maar het personeel heeft mij hier zeer gemakkelijk en uiterst professioneel doorheen geholpen!

- Hanne

Altijd even vriendelijk en ik ga altijd met een tevreden gevoel de deur uit!

- Corrien

Superprofi behandeling & zeer veel aandacht & liefdevolle service & adviezen. Ik doe het normaal met de krachten van de natuur, maar dit keer ook met hulp van Medikos; heel goed bevallen van jullie service op maat & naar mijn wensen in deze. Ongelooflijk wat deze kliniek allemaal kan & doet & zoveel tijd & aandacht geeft. Heel blij met jullie.

- Soes

Je favoriete
producten voor
thuis

We hebben in de webshop al jouw
favoriete producten beschikbaar.
Wil jij gemakkelijk vanuit huis
bestellen? Neem dan een bezoek
aan de webshop.