Wat te doen tegen acnelittekens?

Wat te doen tegen acnelittekens?

BLOG | 15 november 2022

Iedereen heeft wel eens een puistje. Maar sommige pechvogels krijgen in hun jonge jaren te maken met hardnekkige acne. De ontstekingen en pukkels op je gezicht, borst of rug kunnen je dan ontzettend onzeker maken. Je wilt er waarschijnlijk alles aan doen om ervan af te komen. Maar als je eenmaal verlost bent van je acne, word je meteen geconfronteerd met het volgende probleem. De huidaandoening kan namelijk nare littekens achterlaten.

De oorzaak

Acne is een bekende huidaandoening die zowel bij mannen als vrouwen met name voorkomt tussen het 12e en 25e levensjaar. In de meeste gevallen begint het in de puberteit, wanneer het lichaam allerlei hormoonveranderingen doormaakt. De talgklieren worden groter en gaan meer talg produceren. Als gevolg daarvan kunnen de klieren verstopt of ontstoken raken. Met als resultaat: grote en soms zelfs pijnlijke pukkeltjes op het gezicht, de borst en de rug.

Acnelittekens ontstaan vaak wanneer acne te laat of niet goed is behandeld. Heb je op dit moment last van acne? Dan is een bezoekje aan de huidtherapeut aan te raden. Voorkomen is altijd beter dan genezen!

Verschillende soorten

Littekens als gevolg van acne zijn er in verschillende soorten en maten. Sommige liggen heel diep in de huid, terwijl andere wat hoger aan het huidoppervlak te zien zijn. En weer andere littekens zijn te zien in de vorm van rode vlekjes. Er zijn doorgaans vier soorten acnelittekens:

Lasertherapie

Je kunt acne enigszins tegengaan door de huid goed te reinigen en zoveel mogelijk van de puistjes af te blijven. Toch blijft het een huidaandoening die je niet zo gemakkelijk oplost. Beter nieuws: je kunt de littekens laten behandelen! Met behulp van lasertherapie worden er minuscule gaatjes in de onderhuid gemaakt. Dat stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen en collageen, wat de huidstructuur egaler maakt. Het resultaat is een gladdere huid met zichtbaar minder putjes.

Nieuwsgierig?

Wist je dat acnetherapie soms (deels) vergoed wordt door de zorgverzekeraar? Bij Medikos kunnen wij zien welke polis jij hebt. Wellicht kom je er dan achter dat je de behandeling niet geheel zelf hoeft te betalen! Heb jij last van littekens door acne, dan kun je bij ons terecht voor de laserbehandeling. Uiteraard bespreken we eerst met je wat je wensen zijn en voorzien we je van een gedegen advies. We doen er alles aan om jou met zelfvertrouwen de salon weer te laten uitlopen. Schroom niet om contact op te nemen!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Wie kan die tattoo verwijderen?

Heb jij spijt van je tatoeage? Laat je tattoo verwijderen door een aantal laserbehandelingen bij Medikos.

Lees verder

7 feiten en fabels over PMU

Hamsterwangen en een onderkin: huidveroudering kan veel aan je uiterlijk veranderen. De lipo-laserbehandeling van Medikos maakt er korte metten mee.

Lees verder

Huidveroudering? Ga de strijd aan met de zwaartekracht!

Hamsterwangen en een onderkin: huidveroudering kan veel aan je uiterlijk veranderen. De lipo-laserbehandeling van Medikos maakt er korte metten mee.

Lees verder

Een ontsierend litteken? Er is wat aan te doen!

Wil jij van dat storende en ontsierende litteken af? Dat kan met de fraction CO2-lasertherapie van Medikos. Lees er hier alles over.

Lees verder

Ontharen: zo bereik je een blijvend resultaat

Ben jij elke week bezig om je benen te ontharen en wil jij graag definitief van je ongewenste haargroei afkomen? Lees hier hoe je dat kunt bereiken.

Lees verder

Vaarwel rimpels: breng vitaliteit terug in je huid

Wil jij de strijd tegen je rimpels aangaan? Dat kan met de fraction CO2-laserbehandeling van Medikos. Lees er hier alles over.

Lees verder

Wat je altijd al wilde weten over… couperose

Altijd rode wangen door couperose…Hoe kom je ervan af? Lees het in dit blog.

Lees verder

Last van couperose? Probeer een vaatlaserbehandeling!

Last van couperose? Lees hier hoe een vaatlaserbehandeling kan helpen! Voor altijd af van rode wangen met lasertechniek!

Lees verder

Elke dag stralen? Leer over de mogelijkheden van PMU

Je hebt de ene kant netjes aangezet. Perfect! De andere vertikt het om mee te doen. Eyeliner is ’s ochtends onze grootste vijand! Met PMU zit jouw make-up altijd perfect.

Lees verder

Ervaringen

Ik ben heel erg blij met de laserbehandelingen die ik heb gehad, en ik raad Medikos van harte aan! Het personeel is top, en de behandelingen zijn uiterst professioneel. Ik heb mijn schaamregio laten ontharen. Dit vond ik vooraf best spannend en ongemakkelijk, maar het personeel heeft mij hier zeer gemakkelijk en uiterst professioneel doorheen geholpen!

- Hanne

Altijd even vriendelijk en ik ga altijd met een tevreden gevoel de deur uit!

- Corrien

Superprofi behandeling & zeer veel aandacht & liefdevolle service & adviezen. Ik doe het normaal met de krachten van de natuur, maar dit keer ook met hulp van Medikos; heel goed bevallen van jullie service op maat & naar mijn wensen in deze. Ongelooflijk wat deze kliniek allemaal kan & doet & zoveel tijd & aandacht geeft. Heel blij met jullie.

- Soes

Je favoriete
producten voor
thuis

We hebben in de webshop al jouw
favoriete producten beschikbaar.
Wil jij gemakkelijk vanuit huis
bestellen? Neem dan een bezoek
aan de webshop.