Wat te doen tegen acnelittekens?

Wat te doen tegen acnelittekens?

BLOG | 15 november 2022

Iedereen heeft wel eens een puistje. Maar sommige pechvogels krijgen in hun jonge jaren te maken met hardnekkige acne. De ontstekingen en pukkels op je gezicht, borst of rug kunnen je dan ontzettend onzeker maken. Je wilt er waarschijnlijk alles aan doen om ervan af te komen. Maar als je eenmaal verlost bent van je acne, word je meteen geconfronteerd met het volgende probleem. De huidaandoening kan namelijk nare littekens achterlaten.

De oorzaak

Acne is een bekende huidaandoening die zowel bij mannen als vrouwen met name voorkomt tussen het 12e en 25e levensjaar. In de meeste gevallen begint het in de puberteit, wanneer het lichaam allerlei hormoonveranderingen doormaakt. De talgklieren worden groter en gaan meer talg produceren. Als gevolg daarvan kunnen de klieren verstopt of ontstoken raken. Met als resultaat: grote en soms zelfs pijnlijke pukkeltjes op het gezicht, de borst en de rug.

Acnelittekens ontstaan vaak wanneer acne te laat of niet goed is behandeld. Heb je op dit moment last van acne? Dan is een bezoekje aan de huidtherapeut aan te raden. Voorkomen is altijd beter dan genezen!

Verschillende soorten

Littekens als gevolg van acne zijn er in verschillende soorten en maten. Sommige liggen heel diep in de huid, terwijl andere wat hoger aan het huidoppervlak te zien zijn. En weer andere littekens zijn te zien in de vorm van rode vlekjes. Er zijn doorgaans vier soorten acnelittekens:

Lasertherapie

Je kunt acne enigszins tegengaan door de huid goed te reinigen en zoveel mogelijk van de puistjes af te blijven. Toch blijft het een huidaandoening die je niet zo gemakkelijk oplost. Beter nieuws: je kunt de littekens laten behandelen! Met behulp van lasertherapie worden er minuscule gaatjes in de onderhuid gemaakt. Dat stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen en collageen, wat de huidstructuur egaler maakt. Het resultaat is een gladdere huid met zichtbaar minder putjes.

Nieuwsgierig?

Wist je dat acnetherapie soms (deels) vergoed wordt door de zorgverzekeraar? Bij Medikos kunnen wij zien welke polis jij hebt. Wellicht kom je er dan achter dat je de behandeling niet geheel zelf hoeft te betalen! Heb jij last van littekens door acne, dan kun je bij ons terecht voor de laserbehandeling. Uiteraard bespreken we eerst met je wat je wensen zijn en voorzien we je van een gedegen advies. We doen er alles aan om jou met zelfvertrouwen de salon weer te laten uitlopen. Schroom niet om contact op te nemen!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Wat je altijd al wilde weten over… couperose

Altijd rode wangen door couperose…Hoe kom je ervan af? Lees het in dit blog.

Lees verder

Last van couperose? Probeer een vaatlaserbehandeling!

Last van couperose? Lees hier hoe een vaatlaserbehandeling kan helpen! Voor altijd af van rode wangen met lasertechniek!

Lees verder

Elke dag stralen? Leer over de mogelijkheden van PMU

Je hebt de ene kant netjes aangezet. Perfect! De andere vertikt het om mee te doen. Eyeliner is ’s ochtends onze grootste vijand! Met PMU zit jouw make-up altijd perfect.

Lees verder

Weg met die onderkin en terug naar een strakke kaaklijn!

Verraden je onderkin en kaaklijn jouw leeftijd? Je hoeft geen extreem ingrijpende behandelingen te ondergaan om dit probleem te verhelpen. Lees hier meer over dé oplossing!

Lees verder

Last van oedeem? Oedeemtherapie helpt!

Gezwollen enkels, kortademigheid of een moeilijk passende broek. Je denkt aan alle traktaties op kantoor. Daar was je toch vanaf gebleven? Mogelijk heb je last van oedeem! Hoe ga je te werk?

Lees verder

Wat kan ik doen tegen ongewenste haargroei?

Wil jij af van je regelmatig moeten scheren om van je ongewenste haargroei af te komen? Hier is dé oplossing voor jou.

Lees verder

Een wakkere oogopslag in plaats van hangende oogleden!

Hangende oogleden kunnen je behoorlijk in de weg zitten. Zou jij je je ogen net zo willen laten stralen als hoe je je van binnen voelt? Lees hier hoe dat kan.

Lees verder

Huidveroudering aanpakken met de Venus Freeze

Er zijn allerlei oorzaken waardoor huidveroudering eerder ontstaat. Gelukkig helpt de Venus Freeze behandeling! Lees hier meer over de behandelmogelijkheden.

Lees verder

Littekens door acne… zo kun je ze laten behandelen!

Last van littekens door acne? Dat is enorm vervelend. Gelukkig bestaan er oplossingen voor. Lees hier meer!

Lees verder

Ervaringen

Ik ben zeer tevreden over de laserbehandeling die ik tot dusver 2 keer heb gehad. Ik heb last van littekens in mijn gelaat en deze zijn al na twee behandelingen aanzienlijk verminderd. De persoonlijke benadering en behandeling van Yolande Werkman zijn zeer prettig en professioneel en bij haar kom ik zeker terug.

- Pleuni

Je favoriete
producten voor
thuis

We hebben in de webshop al jouw
favoriete producten beschikbaar.
Wil jij gemakkelijk vanuit huis
bestellen? Neem dan een bezoek
aan de webshop.