Lipo-laserbehandeling

Lipo-laserbehandeling met de MedArt Smart Sculpt van onderkin en kaaklijn

Als we ouder worden, gaan onder invloed van de zwaartekracht en huidverslapping onze wangen zakken. Na verloop van tijd kan deze verzakking onder de kaaklijn zichtbaar zijn en ontstaan de zogenaamde ‘hamsterwangen’. Het gevolg is dat de kaaklijn niet meer mooi doorloopt. Ook ontstaat bij veel mensen een onderkin. Als je naar het profiel kijkt, wordt de hoek die de hals met de kin maakt al kleiner. Beide verschijnselen zijn echte verraders van een hogere leeftijd. Sommige mensen hebben op jonge leeftijd al een onderkin. Hierdoor lijkt men vaak ouder dan men werkelijk is. Met de lipo-laserbehandeling wordt onderhuids met een speciale fiber warmte afgegeven aan het vetweefsel en weggesmolten. Daarnaast treedt er huidverstrakking op.

Werkwijze

Een lipo-laserbehandeling van de onderkin wordt onder plaatselijke verdoving gedaan. Bij de ingreep zal de arts als eerste de probleemgebieden aftekenen. Na de verdoving wordt via een aantal prikgaatjes de canule onderhuids ingebracht. De arts zal de canule vlak onderhuids parallel aan de huid heen en weer bewegen, waarbij aan het uiteinde van de canule de fiber de warmte afgeeft. Deze warmte zorgt ervoor dat het vetweefsel wordt gesmolten. De insteekopeningetjes voor de canule zijn zó klein (1,2 mm) dat deze niet hoeven te worden gehecht.

Na de behandeling

Na de lipo-laserbehandeling bevindt zich nog de verdovingsvloeistof onder de huid. Het gebied is daardoor nog wat gezwollen. Er wordt een absorberend verband aangelegd dat je gedurende 2 dagen dient te dragen. Hierdoor wordt het vocht dat nog uit de insteekopeningetjes komt geabsorbeerd. Door de druk van het verband wordt de zwelling tegengegaan en wordt een begin gemaakt met het opnieuw aanliggen van de huid. Na het verwijderen van het verband kun je dit thuis en ‘s nachts nog een aantal dagen zoveel mogelijk dragen om dit proces te bevorderen. De eerste dagen kan er sprake zijn van wat zwelling en blauwe plekken, die snel verdwijnen. In de eerste weken na de behandeling zal de vetreductie al zichtbaar zijn, die wekelijks toeneemt. De huidverstrakking komt later. De eindresultaten zijn na drie tot zes maanden goed zichtbaar.

Risico’s en complicaties

Lipolyse-laserbehandeling van de onderkin en kaaklijn is een beperkt invasieve ingreep. De insteekopeningen voor de canule hebben een minimale doorsnede. Desondanks is er een klein risico op het ontstaan van een infectie. Om dit te voorkomen zal er preventief voor enkele dagen antibiotica voorgeschreven worden. Verder is er een klein risico op het ontstaan van brandwonden in de huid. Deze zullen spontaan genezen. Ten slotte geldt het algemene risico van een nabloeding.

Algemene informatie

De uitleg over lipolyse-laserbehandeling van onderkin en kaaklijn bestaat uit algemene informatie, bedoeld als aanvulling op het intakegesprek met je arts. Deze algemene informatie kan niet altijd recht doen aan iedere individuele situatie. Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, dan zal de arts ze tijdens het consult graag met je doornemen. Het kan handig zijn om jouw vragen van tevoren op papier te zetten.


Ook interessant voor jou

Huidscan

Wat de juiste verzorging is voor jouw huidtype en -conditie, is enorm persoonlijk. Daarom kan het zinvol zijn je te laten informeren door een specialist. Een huidspecialist kan een huidscan uitvoeren om te bekijken welke behandelingen effectief zijn.

Lees verder

Vitaliteitsscan

Voor zover jij weet ben je goed bezig: je let op je voeding, drinkt veel water én slaapt genoeg. Ook wat betreft huidverzorging doe jij je best. Maar hoe weet je nu écht of jij voldoende doet voor je huid en wat de verbeterpunten zijn?

Lees verder

Ervaringen

Ik ben heel erg blij met de laserbehandelingen die ik heb gehad, en ik raad Medikos van harte aan! Het personeel is top, en de behandelingen zijn uiterst professioneel. Ik heb mijn schaamregio laten ontharen. Dit vond ik vooraf best spannend en ongemakkelijk, maar het personeel heeft mij hier zeer gemakkelijk en uiterst professioneel doorheen geholpen!

- Hanne

Altijd even vriendelijk en ik ga altijd met een tevreden gevoel de deur uit!

- Corrien

Superprofi behandeling & zeer veel aandacht & liefdevolle service & adviezen. Ik doe het normaal met de krachten van de natuur, maar dit keer ook met hulp van Medikos; heel goed bevallen van jullie service op maat & naar mijn wensen in deze. Ongelooflijk wat deze kliniek allemaal kan & doet & zoveel tijd & aandacht geeft. Heel blij met jullie.

- Soes

Je favoriete
producten voor
thuis

We hebben in de webshop al jouw
favoriete producten beschikbaar.
Wil jij gemakkelijk vanuit huis
bestellen? Neem dan een bezoek
aan de webshop.