Een ontsierend litteken? Er is wat aan te doen!

Een ontsierend litteken? Er is wat aan te doen!

BLOG | 10 februari 2023

Ons lichaam zit ingenieus in elkaar. Dankzij het zelfhelend vermogen worden ziektes overwonnen, groeien botbreuken weer aan elkaar en geneest een wond. Maar soms laat dat wel zichtbare sporen na. Denk maar eens aan het litteken dat overblijft na een brandwond, ongeluk, operatie of ander trauma. Daar word je iedere dag weer mee geconfronteerd. Vooral als het op een duidelijk zichtbare, en niet door je kleding bedekte, plek zit.

litteken

Factoren

Hoe groter de wond was, hoe langer het vaak duurt voordat de huid zich weer helemaal gesloten heeft. Andere factoren, zoals je leeftijd, erfelijke factoren, huidskleur, de plek van het litteken en een eventuele doorgemaakte wondinfectie, spelen ook een rol. Littekenweefsel bestaat voor een groot gedeelte uit bindweefsel. Het kan hard aanvoelen en ziet er eerst vaak wat rood en dik uit, maar in de meeste gevallen is de aanblik na anderhalf jaar een stuk minder opvallend.

Impact

Vooral als zo’n litteken op een zichtbare plek zit, kan dat een behoorlijke impact op je hebben. Niet alleen word je zelf continu herinnerd aan de vaak nare gebeurtenis die hiertoe heeft geleid, maar ook kun je er opmerkingen over krijgen of aangestaard worden. Het kan pijn doen of tot bewegingsbeperking leiden. Dat zorgt soms zelfs voor sociale angst, schaamte en isolatie. Natuurlijk is dat niet bij iedereen het geval. Je kunt het ook gewoon erg storend vinden, en dan is er fijn dat er iets aan gedaan kan worden.

Lasertherapie

Wij behalen hiervoor heel goede resultaten met de fractional-CO2-laser. Dit is een lasertherapie die een gelijkmatig patroon van minuscuul kleine gaatjes in het litteken schiet. Je lichaam reageert hierop door een nieuwe huidlaag aan te maken, zodat je litteken gladder, zachter en egaler wordt. De pijn en bewegingsbeperking kunnen hierdoor eveneens afnemen.

Wat kun je verwachten?

Wij voeren de behandeling met de fractional-CO2-laser meestal zonder verdoving uit, maar mocht het voor jou toch te gevoelig zijn, dan kunnen we ook een verdovende crème gebruiken. Afhankelijk van de grootte van je litteken duurt een sessie dertig tot vijftig minuten. Na de ingreep mag je meteen naar huis. De behandelde plek kan eerst wat rood en gezwollen zijn. Op de gaatjes, die de laser gemaakt heeft, komen kleine korstjes die er vaak na twee tot vier dagen afvallen. Het is wel belangrijk dat je je litteken de eerste vier weken na de behandeling goed afschermt voor de zon.

Toepassingsmogelijkheden

Ontharen met de MedArt diodelaser is geschikt voor de volgende lichaamsdelen:

Contact

Heb je interesse in deze vorm van lasertherapie? Neem contact op voor een vrijblijvend intakegesprek. Dan vertellen wij je alles over de behandeling, welk resultaat je mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg.

Deel dit bericht op:


Lees ook

Wie kan die tattoo verwijderen?

Heb jij spijt van je tatoeage? Laat je tattoo verwijderen door een aantal laserbehandelingen bij Medikos.

Lees verder

7 feiten en fabels over PMU

Hamsterwangen en een onderkin: huidveroudering kan veel aan je uiterlijk veranderen. De lipo-laserbehandeling van Medikos maakt er korte metten mee.

Lees verder

Huidveroudering? Ga de strijd aan met de zwaartekracht!

Hamsterwangen en een onderkin: huidveroudering kan veel aan je uiterlijk veranderen. De lipo-laserbehandeling van Medikos maakt er korte metten mee.

Lees verder

Ontharen: zo bereik je een blijvend resultaat

Ben jij elke week bezig om je benen te ontharen en wil jij graag definitief van je ongewenste haargroei afkomen? Lees hier hoe je dat kunt bereiken.

Lees verder

Vaarwel rimpels: breng vitaliteit terug in je huid

Wil jij de strijd tegen je rimpels aangaan? Dat kan met de fraction CO2-laserbehandeling van Medikos. Lees er hier alles over.

Lees verder

Wat te doen tegen acnelittekens?

Littekens als gevolg van acne zijn erg vervelend. Gelukkig kun je ze laten behandelen met behulp van lasertherapie!

Lees verder

Wat je altijd al wilde weten over… couperose

Altijd rode wangen door couperose…Hoe kom je ervan af? Lees het in dit blog.

Lees verder

Last van couperose? Probeer een vaatlaserbehandeling!

Last van couperose? Lees hier hoe een vaatlaserbehandeling kan helpen! Voor altijd af van rode wangen met lasertechniek!

Lees verder

Elke dag stralen? Leer over de mogelijkheden van PMU

Je hebt de ene kant netjes aangezet. Perfect! De andere vertikt het om mee te doen. Eyeliner is ’s ochtends onze grootste vijand! Met PMU zit jouw make-up altijd perfect.

Lees verder

Ervaringen

Ik ben heel erg blij met de laserbehandelingen die ik heb gehad, en ik raad Medikos van harte aan! Het personeel is top, en de behandelingen zijn uiterst professioneel. Ik heb mijn schaamregio laten ontharen. Dit vond ik vooraf best spannend en ongemakkelijk, maar het personeel heeft mij hier zeer gemakkelijk en uiterst professioneel doorheen geholpen!

- Hanne

Altijd even vriendelijk en ik ga altijd met een tevreden gevoel de deur uit!

- Corrien

Superprofi behandeling & zeer veel aandacht & liefdevolle service & adviezen. Ik doe het normaal met de krachten van de natuur, maar dit keer ook met hulp van Medikos; heel goed bevallen van jullie service op maat & naar mijn wensen in deze. Ongelooflijk wat deze kliniek allemaal kan & doet & zoveel tijd & aandacht geeft. Heel blij met jullie.

- Soes

Je favoriete
producten voor
thuis

We hebben in de webshop al jouw
favoriete producten beschikbaar.
Wil jij gemakkelijk vanuit huis
bestellen? Neem dan een bezoek
aan de webshop.