Wie kan die tattoo verwijderen?

Wie kan die tattoo verwijderen?

BLOG | 5 mei 2023

Destijds leek het zo’n fantastisch idee. Je was dolverliefd en jullie waren al zo lang samen. Om jullie liefde te bezegelen, lieten jullie allebei dezelfde tatoeage zetten. Op die manier zouden jullie voor eeuwig met elkaar verbonden zijn. De relatie bleek achteraf niet zo steady en nu roept die afbeelding alleen nog maar vervelende herinneringen op. Wie kan jouw tattoo verwijderen?

tattoo-verwijderen

Ongekende populariteit

Als je op een zomerse dag of op het strand om je heen kijkt, valt het je vast op hoeveel mensen een tatoeage hebben. De NOS vermeldde in 2017 dat 1 op de 10 Nederlanders een permanente inktversiering van het lichaam heeft. Uit een recente telling blijkt het aantal tattooshops in de afgelopen zeven jaar inmiddels verdubbeld te zijn. Tatoeages worden steeds meer geaccepteerd en winnen aan populariteit. In de leeftijdscategorie van 18 tot 34 jaar, heeft maar liefst 50% een tatoeage. Zo’n 60% van hen is vrouw.

Steeds neer spijtoptanten

Met het stijgen van het aantal mensen dat een tatoeage neemt, stijgt ook het aantal spijtoptanten. Vooral wanneer het op een zichtbare en niet door de kleding bedekte plaats zit. Maar er kunnen ook andere redenen zijn waarom je van je tattoo af wilt. Ongeveer 25% van de mensen met een tatoeage in Nederland heeft spijt van die eens gemaakte keuze, en de verwachting is dat dit percentage de komende jaren alleen nog maar verder zal toenemen.

Tattoo verwijderen met laser

Ook al is een tattoo in principe permanent, toch zal de afbeelding in de loop der jaren wel wat vervagen en minder strak ogen. En alhoewel een tatoeage bedoeld is om voor altijd te zijn, kan deze wel verwijderd worden. Alhoewel er ook andere methodes zijn (operatief of verwijderingsvloeistof) heeft een tattoo verwijderen met een laser doorgaans de voorkeur, omdat dat over het algemeen geen litteken achterlaat.

Meerdere sessies nodig

Een tattoo verwijderen neemt overigens wel een veel langere tijd in beslag dan het zetten ervan. Afhankelijk van de grootte, gebruikte kleuren, je huidtype, het soort inkt dat gebruikt is, de diepte, locatie en de leeftijd van je tatoeage heb je meer of minder behandelingen nodig. Onze laser werkt met meerdere golflengtes, zodat alle kleuren die in een tattoo kunnen voorkomen afgebroken worden. Over het algemeen krijgen wij te horen dat de laserbehandeling minder pijnlijk is dan het zetten van de tatoeage zelf. Wat je voelt is vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen je huid schiet.

Bezint eer ge begint

Als je écht een tatoeage wilt laten zetten, denk er dan heel goed over na. Is het voor je werk toegestaan om een tattoo te hebben? Is het verstandig om de naam van je (huidige?) geliefde voor eeuwig te laten vastleggen? Past het over tien jaar nog steeds bij je? Kies in ieder geval voor een tatoeëerder die een GGD-vergunning heeft en waarvan je eerder gemaakt werk kunt zien. Maar denk vooral goed na over het aloude gezegde ‘Bezint eer ge begint’. Want alhoewel wij bij Medikos met alle liefde je tattoo verwijderen, kun je jezelf een hoop rompslomp besparen als je je tijdig realiseert dat een tatoeage toch niet helemaal jouw ding is.

Deel dit bericht op:

Lees ook

7 feiten en fabels over PMU

Hamsterwangen en een onderkin: huidveroudering kan veel aan je uiterlijk veranderen. De lipo-laserbehandeling van Medikos maakt er korte metten mee.

Lees verder

Huidveroudering? Ga de strijd aan met de zwaartekracht!

Hamsterwangen en een onderkin: huidveroudering kan veel aan je uiterlijk veranderen. De lipo-laserbehandeling van Medikos maakt er korte metten mee.

Lees verder

Een ontsierend litteken? Er is wat aan te doen!

Wil jij van dat storende en ontsierende litteken af? Dat kan met de fraction CO2-lasertherapie van Medikos. Lees er hier alles over.

Lees verder

Ontharen: zo bereik je een blijvend resultaat

Ben jij elke week bezig om je benen te ontharen en wil jij graag definitief van je ongewenste haargroei afkomen? Lees hier hoe je dat kunt bereiken.

Lees verder

Vaarwel rimpels: breng vitaliteit terug in je huid

Wil jij de strijd tegen je rimpels aangaan? Dat kan met de fraction CO2-laserbehandeling van Medikos. Lees er hier alles over.

Lees verder

Wat te doen tegen acnelittekens?

Littekens als gevolg van acne zijn erg vervelend. Gelukkig kun je ze laten behandelen met behulp van lasertherapie!

Lees verder

Wat je altijd al wilde weten over… couperose

Altijd rode wangen door couperose…Hoe kom je ervan af? Lees het in dit blog.

Lees verder

Last van couperose? Probeer een vaatlaserbehandeling!

Last van couperose? Lees hier hoe een vaatlaserbehandeling kan helpen! Voor altijd af van rode wangen met lasertechniek!

Lees verder

Elke dag stralen? Leer over de mogelijkheden van PMU

Je hebt de ene kant netjes aangezet. Perfect! De andere vertikt het om mee te doen. Eyeliner is ’s ochtends onze grootste vijand! Met PMU zit jouw make-up altijd perfect.

Lees verder

Ervaringen

Ik ben heel erg blij met de laserbehandelingen die ik heb gehad, en ik raad Medikos van harte aan! Het personeel is top, en de behandelingen zijn uiterst professioneel. Ik heb mijn schaamregio laten ontharen. Dit vond ik vooraf best spannend en ongemakkelijk, maar het personeel heeft mij hier zeer gemakkelijk en uiterst professioneel doorheen geholpen!

- Hanne

Altijd even vriendelijk en ik ga altijd met een tevreden gevoel de deur uit!

- Corrien

Superprofi behandeling & zeer veel aandacht & liefdevolle service & adviezen. Ik doe het normaal met de krachten van de natuur, maar dit keer ook met hulp van Medikos; heel goed bevallen van jullie service op maat & naar mijn wensen in deze. Ongelooflijk wat deze kliniek allemaal kan & doet & zoveel tijd & aandacht geeft. Heel blij met jullie.

- Soes

Je favoriete
producten voor
thuis

We hebben in de webshop al jouw
favoriete producten beschikbaar.
Wil jij gemakkelijk vanuit huis
bestellen? Neem dan een bezoek
aan de webshop.